tiistai 22. maaliskuuta 2016

Päiväreissu Mayrhofeniin












Zell am Zilleristä voi tehdä päiväreissun noin 8 km:n päässä sijaitsevalle Mayrhofenin alueelle. Mayrhofenin kylä on tunnelmaltaan enemmän perinteinen alppikylä, jossa on paljon kauppoja, baareja ja ravintoloita. Tosin en ehtinyt tähänkään kylään tutustumaan koska olin rinteessä koko päivän siellä ollessamme. Mayrhofenissa kuuli paljon enemmän englantia, kohde on varsinkin brittien suosiossa. Zell am Zillerin alueella lähes kaikki puhuivat saksaa.

Mayrhofen oli ensituntumalta monipuolisempi alue kuin Zell. Maisemat olivat myös jylhemmät täällä ja rinneravintoloita oli ehkä vielä tiheämmin. Rinteet laskevat alueen keskellä olevaan laaksoon, jonka molemmin puolin nousee hissejä ylös vuorille. Täällä oli selkeästi enemmän ihmisiä ja jouduimme hieman jonottamaan hisseihin. Mayrhofenista löytyy myös Harakiri-rinne, joka on Itävallan jyrkin rinne 78 % jyrkkyydellään.

Mielipiteeni Mayrhofenista kuitenkin muuttui päivän aikana. Zellissä kaikki toimi moitteettomasti ja asiakkaat oli todella huomioitu ja tehty heidän elämä helpoksi. Mayrhofenissa oli pieniä puutteita, kuten esim. maksullinen pysäköinti. Nämä ovat pieniä asioita, jotka ovat hiihtokeskuksissa täysin normaaleita eivätkä tee paikasta mitenkään huonoja. Zellissä näitä pieniä ongelmia ei kuitenkaan ollut, ja ihmettelenkin ettei aluetta ole kehitetty enemmän hotelli- ja ravintolatarjontansa puolesta, koska potentiaalia on niin paljon. Mutta ehkä tämä kaikki on vielä edessä, ja kävimme tutustumassa paikkaan juuri oikeaan aikaan.

Jos vierailet Mayrhofenissa suosittelen antamaan Ahornin alueelle mahdollisuuden. Eksyimme tälle hissille puolivahingossa, mutta siellä oleva pitkä rinne oli yksi parhaimpia joita olen laskenut. Hissin yläasemalla oli myös hieno igluun rakennettu baari sekä aurinkoterassi. Alue sopii hyvin myös lapsiperheille.

Mayrhofen - Plussat ja Miinukset

+ Perinteinen alppikylä jossa paljon ostosmahdollisuuksia
+ Laaja yhtenäinen rinnealue
+ Hienot maisemat
+ Paljon rinnebaareja

- Ruuhkia rinteessä sekä hisseissä
-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti