sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Paras munakas

Olen aina ollu huono syömään kananmunia, ja pitkään olin kokonaan edes maistamatta niitä. Tämä munakasohje muutti kuitenkin mielipiteeni kananmunista, ja teen usein ihan vain itsellenikin tällaisen munakkaan viikonloppuisin.

Täytteenä voi käyttää mitä vain jääkaapista löytyy: tomaattia, paprikaa, jauhelihaa, kanaa, tonnikalaa, kinkkua, sieniä jne. Lisäksi laitan mukaan juustoa, sipulia, valkosipulia ja chiliä. Paista ensin täytteet (ei juustoa) nopeasti öljyssä.



Laita täytteet sivuun ja riko 2 kananmunaa. Lisää mausteita, esim. paprikajauhetta, yrttiseosta, suolaa ja pippuria. Sekoita hieman, jotta keltuaiset rikkoutuvat, mutta älä vatkaa. Laita levy miedommalle lämpötilalle ja paista kananmunat pannussa. Liikuttele varovaisesti paistinpannua ja pistele seosta esim puulastulla, jotta hyytyminen olisi mahdollisimman hidasta. Näin munakkaasta tulee sopivan kuohkeaa.


Kun seos on hyytynyt, kaada päälle täytteet ja juustoraaste. Laita pannun päälle kansi tai lautanen, jotta juusto sulaa nopeammin. Muista pitää levyn lämpötilaa miedolla, jotta kananmuna ei pala pohjaan.



Kun juusto on sulanut munakas on valmis nautittavaksi! Laita päälle rucolaa tai pinaattia vehreyttä tuomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti