sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lauantai Bernissä















Vihdoinkin viikonloppu ja pari päivää aikaa ottaa rennosti ja nauttia Bernistä yhdessä ystävän kanssa. Parasta ulkomailla asumisessa on ehdottomasti vierailijat Suomesta, on mahtavaa viettää kunnolla aikaa yhdessä ja näyttää kotikaupunkia.

Lauantai vierähti kaupungilla pyöriessä, vähän shoppaillen ja kahvitellen ja ihmisiä seuraillen. Bernin vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja kaupungin "layout" on säilynyt jo n. 1000 vuotta samana. Koska kaupunki on joen ympäröimä siinä ei oikeastaan voi eksyä, ja siksi siellä voikin pyöriä vapaasti ilman karttaa. Kaupungin voi helposti käydä läpi päivässä, vaikka kaikkia kauppoja ei päivässä ehdikään kiertää.

Päivän päätteeksi kävimme vielä vuorilla, johon oli ilokseni näyttänyt sataneen tuoretta lunta. Kovia pamauksia kaikui ylhäältä vuorilta, en tiedä mitä olivat, mutta yksi vaihtoehto voi olla lumen ampuminen vyöryjen varalta.

Ilta päättyi Kornhauskelleriin perinteisillä alppimaiden drinkeillä: Hugo ja Aperol Spritz. Vaikka Hugo onkin uusi tuttavuus monelle suomalaiselle tänä kesänä, on sitä ollut täällä saatavilla jo kolmen vuoden ajan. Suosittelen ehdottomasti kyselemään sitä Suomen ravintoloista myös, ihanan raikas kuohuviinipohjainen aperitiivi!

Kelit helivät täällä edelleen, vaikka aamut ovatkin jo syys-raikkaita. Lämpötila kipuaa vielä n. 24 asteeseen päivällä, ja terassilla pärjää hyvin lyhythihaisessa. Mielenkiintoista nähdä miten vuodenaikojen vaihtelu täällä etenee. Tällä hetkellä tuntuu lähinnä siltä että kesää olisi jatkunut jo liiankin kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti