tiistai 23. syyskuuta 2014

Männlichen









Sunnuntaina oli jotenkin sellainen fiilis että oli pakko päästä johonkin ulos ja vuorille. Olen koko kesän haaveillut vuoristovaelluksesta, mutta aikaa sellaiselle ei vain ole tuntunut löytyvän.

Lähdin siis ex-tempore seikkailulle vuorille ilman sen kummempia suunnitelmia. Oli jo iltapäivä enkä sen vuoksi halunnut lähteä mihinkään täysin tuntemattomaan paikkaan. Vuorille oli kuitenkin luvattu ukkosta ja pimeäkin voi päästä yllättämään näin syksyllä.

Valitsin siis Männlichenbahnin ylös vuorille, jota olimme käyttäneet myös talvella lasketeltaessa. Männlichenbahn on varmaan pisin koskaan ottamani kabiini, se kestää n. 30 min yhteensä ja nousee Männlichen-vuorelle n. 2200 metriin.

Vuorella oli kylmä-niin kuin olettaa voi niissä korkeuksissa, ja lisäksi tuuli. Söin siis pinaattikeiton, otin pari valokuvaa ja lähdin takaisin alas.

Onnistuneeksi tätä ensimmäistä vuoristoseikkailua tuskin voi kutsua. Tutustuin kuitenkin sen verran patikointireitteihin että totesin niiden olevan erittäin hyvin merkattuja ja helppokulkuisia. Näin olin etukäteen kuullut myös muualta. Karttoja oli ilmaiseksi jaossa hissiasemalla. Tämä puolen tunnin kabiini maksoi n. 20 EUR edestakaisin.

Raju ukonilma saapui samalla hetkellä kun astuin ovesta sisään kotona Bernissä. Sen jälkeen ilmassa on tuntunut syksyn raikkautta, ja aamun lämpötilat ovat olleet jo alle 10 asteen. Ehkä se kesä olikin sitten siinä. Mutta tänä vuonna ei edes haittaa, odotan jo innolla tulevia laskettelureissuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti