sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ensivaikutelma Zürichistä









Tänä viikonloppuna Bernissä vierailee saksalainen kollegani Janine. Lähdimme Janinen kanssa Zürichiä katsastamaan päiväreissulle, koska sveitsiläinen kollegani Katharina on siellä koulussa lauantaisin.

Vaikka olen Sveitsissä jo jonkun aikaa oleskellutkin, niin tämä oli ensimmäinen kerta Zürichissä. Otimme junan Bernistä, joka kestää noin tunnin ja menee suoraan Zürichiin ilman pysähdyksiä. Lähdimme juna-asemalta suuntaamaan Frau Gerolds Garteniin, joka oli aivan mahtava paikka. Paljon terasseja, pieniä putiikkeja, kirppistä jne. Ihanan rento paikka viettää iltapäivä, vähän turistialueen ulkopuolella.

Tämän jälkeen kävimme vielä järvellä katsomassa joutsenia ja nauttimassa ilta-auringosta. Ostoksille ei varsinaisesti tällä kertaa ennättänyt, mutta Zürich vaikuttaisi olevan erinoimainen shoppailukaupunki, ainakin kauppavalikoiman perusteella. Hinnat toki ovat varmasti sveitsiläiseen tyyliin korkeita.

Zürich on huomattavasti isompi kaupunki kuin Bern, asukasluku on n. 400 000. Se on myös paljon kansaivälisempi ja kiireisempi, Bernissä jopa kävelytahti on tunnetusti hitaanlainen. Hienoja autoja, muotitietoisia ihmisiä ja ulkomaalaisia oli joka paikassa. Myös yöelämä on aivan eri tasoa kuin Bernissä. Tänne täytyy ehdottomasti tulla viettämään kokonainen viikonloppu joskus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti