torstai 3. heinäkuuta 2014

Tornado Watch

Tämä viikko alkoikin aika jännittävissä merkeissä kun matkasin jenkkeihin keski-länteen. Lensin ensin Chicagoon, josta matka jatkui pienellä koneella Des Moinesiin. Alueella oli myrskyvaroitus, ja minun koneen jälkeen lähtevät koneet olivat peruttu. Pääsimme siis juuri ja juuri myrskyn alta pois. Koneen lähtiessä kapteeni kuulutti että yritämme laskeutua Des Moinesiin, mutta jos myrsky ehtii ennen meitä niin menemme Kansas Cityyn. Siinä sitten jännättiin koko matkan pääsemmekö laskeutumaan vai ei. Mihinkään Kansasiin ei todellakaan tehnyt mieli mennä, matka oli jo valmiiksi ollut pitkä ja laskeutuminen Kansasiin tarkoittaisin auton vuokrausta ja neljän tunnin ajoa vielä päälle.

Pääsimme lopulta Des Moinesiin, mutta taisi kyllä oli tähän asti pomppuisin lento jolla olen ikinä mennyt. Vieressä oleva nainen oli lähellä paniikkikohtausta ja itseänikin ehkä vähän mietitytti miten tässä käy.

Perillä odottavat jenkkikollegani sanoivat että edessä olisi nyt varsin jännittävä automatka. Silmiä pitäisi kuulemma koko ajan pitää auki ja tarkkailla tornadoja. Autossa on vielä suhteellisen turvallista, koska tornadot kulkevat aika hitaasti, joten niitä pääsee karkuun. Ainoa ongelma vaan on että ne vaihtavat suuntaa todella nopeasti. Kollegat kertoivat itse istuneensa jo monta päivää kuluneena viikkona kellarissa tornadovaroitusten vuoksi. Lähellä oli ollut jopa tornado watch, joka tarkoittaa sitä että maahan asti ulottuva tornado on havaittu.

Onneksi tämä toi tällä kertaa vain jännitystä elämään eikä todella kovan tuulen ja rankkasateen lisäksi nähty mitään muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti