keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Montreaux Jazz Festival














Montreaux:n jazz festivaali järjestetään tänä vuonna 48:n kerran Geneve-järven rannalla sijaitsevassa Montreaux:n kylässä. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista jazz festivaaleista ja monelle artistille onkin suuri saavutus ja unelma päästä keikalle tänne.

Näin oli myös Lykke Li:n tapauksessa, jota kävimme kuuntelemassa Montreaux:ssa. Heti aloitusbiisin jälkeen hän kiitteli kovasti suuresta kunnianosoituksesta päästä soittamaan juuri tänne. Lykke Li oli mahtava esiintyjä, upea keikka kaiken kaikkiaan. Vaihtelevat biisit ja hyvin suunniteltu ohjelma piti mielenkiintoa yllä koko keikan ajan ja yleisö oli hyvin mukana.

Montreaux oli muuten hieno paikka ja aivan erilainen kuin Bern. Ei uskoisi että tänne oli alle tunnin ajomatka, tuntui kuin olisi astunut suoraan Ranskan rivieralle. Festarit oli hyvin järjestetty ja ruoka- ja juomavalikoima oli erittäin runsas. Festarialueelle oli ilmainen pääsy, ja siellä olikin paljon paikallisia syömässä ja juomassa sekä kuuntelemassa ilmaisbändejä. Alue oli todella iso, emme edes jaksaneet kävellä sitä kokonaan läpi.

Ilta oli kuuma, ja sen vuoksi kuvassa näkyvä kuumailmapallo ei oikein lähtenyt nousemaan. Siinä jännitettiin milloin se pamahtaa järveen, mutta kai se loppujen lopuksi sai pideteltyä itsensä juuri ja juuri vedenpinnan yläpuolella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti