keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sveitsiläistä tehokkuutta

Paljon on tullut tehtyä viime päivinä. On vastaanotettu muuttokuorma Suomesta, ostettu uusia huonekaluja ja muuta tavaraa uuteen kotiin sekä samalla tehty töitä. Paljon on kuitenkin vielä tekemättä.

Sveitsiläiset ovat näinä kiireisinä päivinä päässeet yllättämään meidät omalla positiivisuudellaan, auttavaisuudellaan ja tehokkuudellaan.

Esimerkkinä muuttopäivä eilen:
Muutokuorman oli määrä saapua klo 8:00 aamulla. Niinpä muuttomiehet olivat odottamassa oven ulkopuolella jo varttia aikaisemmin. Heiltä kesti tunti tuoda koko kuorma kolmanteen kerrokseen ilman hissiä. Tämän jälkeen he tarjosivat vielä reippaana apuaan kaikkien laatikotiden purkamisessa sekä huonekalujen kokoamisessa.

Vertauksena vastaava palvelu Suomessa:
Muutomiesten oli määrä saapua klo 8:00 aamulla. Yksi mies saapui klo 9:00 ja toinen oli sairastunut. Tällä yhdellä ei ollut tarvittavia papereita mukana ja meni siksi autoon soittelemaan puheluita toimistolle puoleksi tunniksi. Lopulta tarjosin omaa apuani että homma saataisiin hoidettua. Kesti neljä tuntia saada muuttokuorma alas hissillä, vaikka muutofirmalta saapuikin lisävoimia jälkikäteen.

Olin myös varannut yhden lomapäivän asunnon siivousta varten, niin kuin Suomessa on ollut yleensä tapana. Vuokranantaja kertoi kuitenkin siivousfirman tulevan siivoamaan meidän puolesta. Eilen aamulla meillä oli siis täällä neljä sveitsiläistä kantamassa tavaroita ja siivoamassa.

That's the way I like it :)

2 kommenttia:

  1. Nämen, inte så illa.. Skönt att det gått mer än smidigt där! Då börjar vi säkert snart få se bilder inifrån också ;))

    VastaaPoista
  2. Hahaa..jo, det är nog ännu ganska sekamelska här, sa foton kommer efter en tid :)

    VastaaPoista