sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pyykin pesua



Oma pyykinpesukone on harvinaisuus Bernissä. Yhdessäkään asunnossa jota kävimme katsomassa ei ollut omaa pesukonetta, vaan kaikki käyttävät kellarissa sijaitsevaa yleistä pesukonetta ja kuivausrumpua. Pesukone käynnistyy pienellä rahasummalla (meillä 0,20 CHF) ja pesuaika varataan etukäteen kalenterista.

Viime lauantaina ei sitten ollut parempaakaan tekemistä, joten vietin illan pyykinpesun parissa. Ripustin jokaisen sukan erikseen kuivumaan kuivaushuoneeseen. Tämähän olisi kätevää, ikinä ei tarvitsisi katsella noita märkiä vaatteita kotona. Ainakin meillä ne ovat olleet ikuinen riesa keittiön tai makuuhuoneen nurkassa. Lisäksi ajanvaraus tekee pyykinpesusta jaksottaista, tiettyinä päivinä pestään pyykkiä, ja silloin kun ei ole se päivä, ei tarvitse miettiä että tänäänkin pitäisi pestä pyykkiä. Pesukone on teollisuuskäyttöön tarkoitettu, joten se vetää hyvän määrän pyykkiä kerrallaan.

Muuten siis hyvä, mutta kellarissa kuivattelu ei oikein onnistunut. Siellä on niin paljon kosteutta että pyykit eivät kuivu. Ne tulevat siis edelleen koristamaan keittiötä tai olohuonetta. Ehkäpä se tekee asunnosta vain kotoisamman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti