lauantai 19. huhtikuuta 2014

La Thuile











Onnistuneen Grindelwaldin loman jälkeen ajattelimme vielä käyttää tilaisuutta hyväksi ja lähteä laskettelemaan Italiaan La Thuileen pääsiäisen yli.

Löysin La Thuilen selailemalla eri hiihtokeskuksien arvosteluja, La Thuilen lumivarmuutta kehuttiin ja keskus oli muutenkin saanut hyvät arvostelut. Töissä kukaan ei ollut ikinä kuullutkaan moisesta paikasta, mikä lupaili hyvää.

La Thuile itsessään osoittautuikin oikein hyväksi valinnaksi. Rinteitä on riittävästi, kun Ranskan puolella sijaitsevaan La Rosieriinkin pääsee kätevästi laskemaan. Haastavuutta löytyy rinteistä, mustia rinteitä on paljon ja ne ovat pitkiä. Vaikka kyseessä on pääsiäisviikonloppu niin ruuhkia ei ole ollenkaan.

Hotellivalintamme oli myös hyvä, Le Miramonti on hienosti sisustettu vanha talo kosken varrella. Ainoa huono puoli on maksullinen spa-osasto joka on todella pieni.

Hinnat Italian puolella ovat paljon edullisemmat kuin Sveitsissä, päivän hissilippu on 30 €, hotellihuoneet n. 100 €, illallinen kahdelle viineineen n. 30 €.

Sää on tähän asti ollut todella huono. Lunta on tullut joka päivä ja rinteissä on suorastaan arktiset olosuhteet kun tuuli puhaltaa jopa 35 km/h. Pakkastakin on lähemmäs 10 astetta, kesävarusteissa on siis aika kylmä laskeä. Laakso on myös lumen peittämä, joka on todella odottamatonta Italiassa huhtikuun puolivälissä.

Myös uusi Volkswagen petti pahasti, hinausauto kävi hakemassa auton pois kun ei suostunut käynnistymään. Taisi olla liian kylmä kesädieselille tai jotain. Nyt odotellaan mahdollista kyytiä tai vuokra-autoa, jota on kuulemma lähes mahdotonta järjestää pääsiäisen aikaan. Tämä loma voi siis vielä jatkua pari ylimääräistä päivää kyytiä odotellessa.

Aina ei voi mennä putkeen, onneksi on katto pään päällä, hyvää ruokaa ja pari pulloa punkkua. Eiköhän sillä vielä pari päivää pärjäile.

La Thuile-Plussat ja Miinukset

+ Ei turistirysä
+ Ei ruuhkia
+ Hyviä hotelleja
+ Edullinen hintataso (hotelli, ruoka, juoma, hissiliput)
+ Rauhallinen kylä, aitoa italialaista rustiikkia
+ Erittäin hyvät rinteet, todennäköisesti alppien parhaimmistoa
+ Lumivarma, lunta vielä todella paljon, laskemaan pääsee laaksoon asti toukokuun alkuun asti

- Pieni kylä, jos kaipaa iltaelämää, sitä ei täältä löydy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti