lauantai 26. huhtikuuta 2014

Internations Bern ja Kornhauskeller



Eilen kävin ensimmäisessä InterNations Bern tapaamisessa. InterNations on useassa maassa toimiva kansainvälinen yhteisö, joka järjestää tapaamisia ja tapahtumia maassa vieraileville tai muuten vain ulkomaailmasta kiinnostuneille ihmisille.

Bernin yhteisö vaikutti yllättävän aktiiviselta, eilisessä kuukausittaisessa tapaamisessa oli noin 80 henkilöä eri puolilta maailmaa. Olin ainoa kokonaan suomalainen, lisäksi siellä oli pari puoliksi suomalaista. Mietin miksi paikalla ei ollut yhtäkään suomalaista, mutta ehkä tuollainen cocktail tilaisuus jossa ei ole ketään tuttua voi olla aika kova paikka monelle mennä. Tai ehkä niitä suomalaisia Bernissä ei vain kovin montaa ole.

Mukavia ihmisiä kaikki joiden kanssa juttelin ja todella sosiaalisia tietenkin. Menen varmasti uudestaankin. Lisäksi InterNations järjestää täällä erilaisia pienryhmä-aktiviteetteja: vaellusta, laskettelua, viininmaistelua, ruokailua jne.

Eilinen tapaaminen oli Kornhauskellerissä. Aivan mielettömän upea paikka! Se rakennettiin 1711 ja 1718. Alunperin sitä käytettiin viljavarastona ja markkinapaikkana. Kellarissa säilytettiin viiniä ja tuon ajan sanonta kuuluikin: "Venetsia istuu veden päällä, mutta Bern istuu viinin." Nykyään alakerrassa on ravintola ja yläkerta toimii baarina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti