sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Ruuan hinta Bernissä

Sveitsi on tunnettu kalliista hinnoistaan, ainoastaan Norja pystyy yleensä kilpailemaan Sveitsin hintojen kanssa erilaisissa vertailuissa. Tilastokeskuksen viime vuoden raportin mukaan Suomessa ruuan hinta on Euroopan neljänneksi kalleinta, Sveitsin ruuan hinnan ollessa selvästi kalliimpaa.

Tässä siis hieman hintoja lähikaupoistani Coopista ja Migrosista. Kyseessä on suunnilleen Siwan kokoiset ruokakaupat, ei mitään megamarketteja. Hinnat on muutettu frangeista euroihin päivän vaihtokurssin mukaisesti.

Luomu lähituotanto luonnonjogurrti 0,5l, 1,60 €
Kreikkalainen fetajuusto 200 g, 2,70 €
Luomu pähkinäjuusto 200 g, 4,40 €
Luomu sveitsiläiset kananmunat 4 kpl, 2,60 €
Tuorepaistettu leipä, 1,65 €

Vadelmat 250 g, 3,70 €
Luomu mansikat 400 g, 3,25 €
Avokado, 1,10 €/kpl
Tuore ananas, 3,95 €
Luomu kurkku, 1,60 €
Luomu kirsikkatomaattirasia, 2,05 €
Punasipulipussi, 1,55 €
Luomu basilikaruukku, 3,25 €
Luomu Cashew-pähkinäpussi, 2,40 €

Tonnikalapurkki, 1,60 €
Luomu sveitsiläinen naudanjauheliha 500 g, 9,20 €
Parman kinkku 70 g, 5,70 €

Kalamata Extra Virgin oliiviöljy, 7,30 €
CocaCola 0,5l, 1,00 €
Vehnäolut 0,5l, 1,90 €

Taco-kuoret, 3,50 €
Tulppaaninippu 10 kpl, 3,70 €

En ole ihan kartalla Suomen hinnoista, mutta tuntuma on että liha on täällä kalliimpaa kun taas vihannekset, olut ja leipä ovat halvempia. Lähikauppojen luomuvalikoima on mielestäni todella hyvä, tällaista ei lähi-Siwasta löytyisi. Liha- ja etenkin kalavalikoima on suhteellisen huono. Näitä on ehkäpä tarkoitus mennä ostamaan erikseen kaupungista löytyvistä lihakaupoista.

Tulen tekemään hintavertailun seuraavan kerran kun tulen Suomeen. Mielenkiinnolla odotan kuinka paljon kalliimmaksi Sveitsi osoittautuu, vai onko meitä Suomessa huijattu? Raporttia siis lisää tästä aiheesta parin viikon kuluttua.





4 kommenttia:

  1. Intressant! Måste säga att prisena inte verkar så farliga alls!! Köttet är det enda som verkar dyrare. Läste just en juttu också om hur priserna ju faller nu i tex Sverige, Danmark, Ryssland mm. Men INTE I Finland, här bara stiger det.... Kramis! Betalar polttaravgift åt dig imorgon då jag får lönen, sorry förseningen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, skall bli helt intressant att kolla priserna pa just dessa varor när jag är i Finland :)

      Poista
  2. Ei ollenkaan paha. Toi liha on kyllä suolainen hinta, mutta muuten aika samaa tasoa. Luomu on aina vähän kalliimpaa :-)...Suomessakin hinta riippuu täysin siistä missä ruokakaupassa käy. Esim. toi tonnikala on lidlissä muistaakseni 1,29 kun taas muualla 1,50 tai enemmän. Tulppaanit oli Lidlissä viime viikolla 2,90e, mutta kukkakaupassa 7,90e.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näinhän se on. Lidl on aina halpa :) Mutta ehkä tässä voisi vertailun vuoksi ottaa keskikokoisen K-kaupan, se vastaa varmasti aika hyvin näitä Coopia ja Migrosta joissa olen käynyt. Tulppaaneja näin Suomessa jo ennen lähtöänikin aika halvalla joissain supermarketeissa. Ja totta, luomu on aina vähän kalliimpaa. Luulen että haasteena voi olla löytää keskikokoisesta K-kaupasta näin paljon luomua.

      Poista