sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Grindelwald




















Eipä haittaa vaikka asunto on kaaoksessa ja ainoa oikea huonekalu on sänky-kun tulee vapaapäivä niin suunnataan laskettelemaan!

Bernistä 75 km:n ja noin 45 min:n ajomatkan päässä sijaitsee Junfraun laskettelualue. Jungfrau koostuu useasta keskuksesta ja siinä on yhteensä noin 240 km laskettavaa. Tunnetuin näistä myös Suomessa on varmasti Wengen, jossa järjestetään joka vuosi maailmancupin osakilpailu.

Valitsimme kohteeksi tällä kertaa Grindelwaldin, koska sinne pääsee, toisin kuin useimpiin muihin Jungfraun alueen keskuksiin, myös autolla. Keskuksien välillä voi kätevästi siirtyä junalla, joka kulkee korkealla vuoristossa, jopa 3,5 km:n korkeudessa (Euroopan korkein juna-asema!).

Yleisesti ottaen alueesta jäi positiivinen kuva, tänne on tultava uudestaan ensi talvena. Laskettavaa riitti myös keväällä, vaikkakin rinteet olivat iltapäivästä sohjoisia ja raskaasti laskettavia. Rinneravintoloita oli riittävästi, maisemat jylhät ja myös Grindelwaldin kylä vaikutti mukavalta, vaikka siinä ei paljon ehditty liikkua. Jungfraun alueella oli nyt kauden loppupuolella myös erittäin edullisia viikonloppupaketteja, sisältäen hotellin ja hissiliput.

Grindelwald-Plussat ja Miinukset

+ Hyvä hissikapasiteetti Grindelwaldin alueella, ei jonoja
+ Vauhdikkaat ja monipuoliset rinteet
+ Hyviä ravintoloita (Barry's paras jossa olen hiihtokeskuksessa käynyt)
+ Edullinen hintataso
+ Sunstar hotellin huoneet tilavia, näkymät vuorelle huikeat omalta parvekkeelta
+ Nähtävyydet: Top of Europe-jäätikkö, James Bond kuvauspaikka Schilthornissa

- Mürren-Schilthornin alueella varauduttava odottelemaan kabiinia jopa puoli tuntia
- Bussilla liikkuminen hidasta
- Aurinkoiset alueet suljettu huhtikuun alussa


3 kommenttia:

  1. Voi että, näyttää ja kuulostaa niin ihanalta! Ja ehdottomasti ainoa oikea ja paras päätös lähteä nauttimaan ja laskettelemaan lomapäivänä kun siellä asustaa!! :)
    Tädille terkkuja Hugolta!! <3
    - Paula K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan siellä hienoa, täytyy myöntää! Ensi viikonloppu menee sitten taas töitä tehdessä ja kämppää laittaessa. Voih, Hugoa on jo todella kova ikävä <3 Puss o kram sinne!!

      Poista