keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Paleo ja Sveitsin herkut



Ne jotka tuntevat minut hyvin tietävät että ruokavalio on ollut tärkeä asia minulle Suomessa asuessani. Noudatin enemmän tai vähemmän parin vuoden ajan paleo-ruokavaliota, jossa jätetään kaikki maitotuotteet ja viljatuotteet pois. Olen kokemuksen myötä huomannut että näin syödessäni voin paremmin, nukun paremmin ja energiatasot pysyvät korkealla koko päivän ajan. Myös vatsakivut joista kärsin ennen olivat muisto vain.

Muuton keskellä tällaisen ruokavalion noudattaminen kävi kuitenkin vaikeaksi, joskus oli vain syötävä mitä käteen kiireen keskellä tarttui, usein se oli sämpylä tai jogurtti. Ei siis mitään normaalia ruokaa minulle.

Nyt olen syönyt tällä tavalla holtittomasti jo kuukauden ajan, Sveitsissä kun herkkuja riittää: suklaata, juustoa, tuoretta leipää..Onhan ne hyviä, mutta herkuttelu kyllä näkyy ja tuntuu. Mutta yksi asia minua on silti ihmetyttänyt; Suomessa ollessani kärsin lähes aina vatsakivuista kun söin viljoja, täällä niitä ei ole ollut kertaakaan, vaikka olen syönyt vehnäjauhoja, pastaa, pizzaa jne. Ruista ei tietenkään täällä ole ollut saatavilla. Liekö se sitten ollutkin syypää vaivoihin Suomessa..

Joka tapauksessa tällaiselle syömiselle tulee nyt loppu. Rakkaat smoothie-kone ja mehustin ovat vihdoin päässet muuttolaatikoista pois ja saaneet paraatipaikan keittiöstä. Lisäksi kevät tuo mukanaan ihania tuoreita vihanneksia kauppoihin. Ja säät suosii lenkkeilijää.

Ei kun siis menox!




2 kommenttia:

  1. Mörkt bröd är nog säkert ganska tufft för magen, såsom allt som är fullkorn mm. Så kan nog bra stämma att det varit åtminstone en delorsak. Jag har också relativt ofta ont i magen, och äter ju nog huvudsakligen rågbröd...Sku vara intressant och veta vilket som är tyngre för magen, kött eller råg. Äter ju sen istället mindre kött...(förutom nu då grillsäsongen börjar!) Kram, E

    VastaaPoista
  2. Jo, tror nog faktiskt ragbrödet varit en orsak. Har ocksa lagt märke till hur mycket mer farmjölk det finns här i olika produkter. Komjölk sägs ju vara daligt för magen, sa kan nog hända att det ocksa har haft sin inverkan.Oj vad jag väntar pa att slippa o grilla!!Kramar!

    VastaaPoista