lauantai 12. tammikuuta 2019

Vihdoin Angkor Wat















Olen haaveillut Angkor Watin temppeleiden näkemisestä jo kymmenen vuotta ainakin. Niin kauan kuin olen Aasiassa reissannut ajatuksissa on aina pyörinyt tämä paikka, mutta syystä tai toisesta se ei ole sopinut matkasuunnitelmaan. Koska sää Indonesiassa ei näyttänyt parantumisen merkkejä, päätin lentää Siem Reapiin Kambodzaan, ajatuksena vihdoin käydä katsastamassa nämä maailmankuulut temppelit.

Saavuin Kambodzaan perjantaina joskus marraskuun puolivälissä ja majoittauduin hostelliin. Hostelli tarjosi myös kierroksia Angkor Watiin, mutta otin kuitenkin yksityisen ajajan koska se toisi enemmän vapautta lähtö- ja menoaikoihin. Lähdimme liikenteeseen aikaisin aamulla jotta näkisimme auringonnousun. Sanoin kuskille että menen mielelläni johonkin jossa ei ole niin paljon turisteja, mutta tämä viesti ei mennyt perille, vaan päädyimme juuri sinne jossa kaikki muutkin olivat. Auringonnousu oli joka tapauksessa upea ja näkemisen arvoinen.

Angkor Watin temppelin lisäksi kävimme myös Bayonissa, jonka erikoisuutena ovat suuret kiveen hakatut kasvot. Ta Prohm temppelin erikoisuutena oli puolestaan suuret puut jotka kasvoivat temppelin seiniä pitkin ja niiden päällä. Täällä on myös muvattu Angelina Jolien Tomb Raider.

Suosittelen ehdottomasti ottamaan auringonnousukierroksen Angkor Watissa. Ilma lämpeni jo klo 9 maissa niin paljon että temppelialueen kiertämisestä muodostui tuskaa. Jotkut sinnikkäät turistit toki kiertelivät koko päivän, mutta minulle riitti hyvin nämä kolme temppeliä. Auringonnousun aikaan temppelit olivat myös kauniissa valossa kuvia varten eikä turisteja ollut niin paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti