tiistai 15. tammikuuta 2019

Luang Prabang, maailman paras kaupunki





















Jos johonkin Aasiaan pitäisi muuttaa tämän elämän aikana, niin Luang Prabang ei olisi yhtään huono vaihtoehto. Nong Kiawin joogaleirin jälkeen otimme bussin takaisin Luang Prabangiin, jossa meidän piti viettää pari päivää, mutta johon jumittauduimme lähes viikoksi. Pidempäänkin olisi hyvin voinut olla, sen verran paljon tekemistä täällä riitti. Ja vaikkei aina tehtykään mitään niin kaupungin rento meininki oli erittäin puoleensavetävä.

Luang Prabang on täynnä temppeleitä ja munkkeja. Etenkin lapset ovat usein vuoden tai pari munkkeina, sillä he saavat ilmaisen ylläpidon tätä kautta. Kiertelimme ainakin kymmenen eri temppeliä, väsymykseen asti. Munkit keräävät aamuisin almuja asukkailta, mutta tätä emme menneet katsomaan vaikka se turistinähtävyys nykyään onkin.

Läheltä kaupunkia löytyy myös hienoja vesiputouksia mutta emme jaksaneet lähteä katsomaan niitä, tai aika ei vain riittänyt kaikkeen. Lähistöllä on myös upeita vaellusmahdollisuuksia, mutta sitä emme myöskään tällä kertaa tehneet. Mitä sitten teimme? Olen itsekin tätä ihmetellyt. Kävimme tietenkin aamujoogassa, shoppailimme ja kiertelimme yömarkkinoita. Istuimme kahviloissa tuntikausia tekemättä juuri mitään. Kävimme kokkauskurssilla jossa meille opetettiin Laosilaisen ruuan salaisuuksia. Opetimme paikallisille lapsille englantia hyväntekeväisyystempauksen myötä. Ostimme käsityötä pikkuputiikeista. Nautimme hieronnoista jokatoinen päivä.

Siinä se aika menikin. Pari suositusta täälläpäin matkaaville: Tamarind ravintola ja heidän kokkauskurssi, Utopian aamujooga ja Angsana span hieronta.

Poislähtiessä tuli hyvin vahva tunne että palaan vielä tänne. Sen vuoksi ei ollut niin ikävä lähteä. Olisin mielelläni kiertänyt Laosia enemmänkin, mutta sää ei ollut meidän puolella. Kaipasimme takaisin meren läheisyyteen ja minä halusin vielä päästä sukeltamaan tämän reissun aikana. Siksi suuntasimme takaisin Thaimaahan, aurinkoparatiisiin.

2 kommenttia:

  1. These are some of best pictures I've seen from a traveler. Awesome!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Mike! The light in Laos was just perfect for taking pictures!

      Poista