perjantai 1. tammikuuta 2016

Uusivuosi Bernissä

Päädyimme tänä vuonna (tai siis viime vuonna) viettämään uudenvuodenaattoa ihan kotioloissa. Useimmat ystävämme ovat matkoilla, ja loput täällä olevat eivät olleet suunnitelleet mitään erikoista tuolle illalle. Mielessä kävi myös että olisimme porukalla vuokranneet mökin jostain laskettelukeskuksesta, mutta hinnat olivat sen verran korkeat tähän aikaan vuodesta, että hylkäsimme idean. Ensi viikolla lähdemme joka tapauksessa laskettelemaan.

Teimme tietenkin perunasalaattia ja paistoimme lisäksi nakit, kunnon perinteistä aattopäivän ruokaa. Lisäksi avasimme juhlan kunniaksi shamppanjapullon. Ellei sitä shamppanjapulloa avaa uutenavuotena, niin ne jää kaappiin seisomaan ikuisiksi ajoiksi.

Kävimme myös kaupungilla katsomassa uudenvuoden viettoa sveitsiläisittäin. Odotuksemme olivat korkealla, onhan Helsingin keskusta täynnä juhlivia ihmisiä juuri ennen klo 12:a. Bern oli kuitenkin todella hiljainen, jopa hiljaisempi kuin tavallisena lauantaina. Kadut ammottivat tyhjyyttään, ja ravintoloissa näytti olevan hyvin tilaa. Raketteja täällä ei ammuttu paria hassua lukuunottamatta yhtään ennen klo 12. Kävimme oluella ja suuntasimme takaisin kotiin katsomaan raketit.

Myös ilotulitus oli varsin laimea, olemma nähneet täällä paljon hienompiakin, esim. Sveitsin kansallispäivänä elokuussa. Jotenkin tuntuu siltä ettei uudevuodenvietto ole ehkä niin suuri asia täällä kuin Suomessa. Toisaalta on hyvä ettei täällä tarvitse lukea lehdestä niin monesta silmävammasta kuin Suomessa tänään.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoille ja kiitos kun jaksatte olla mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti