maanantai 25. tammikuuta 2016

Lomalla LAAX:ssa












Työntäyteisen viikon päätti tällä kertaa pidennetty viikonloppu Sveitsin Laax:ssa. Kävimme täällä Itä-Sveitsin alueella sijaitsevassa keskuksessa myös viime vuonna, ja tuosta reissusta löytyy myös juttua täältä blogin puolelta. Tällä kertaa meitä oli viiden hengen ryhmä, kahden Suomesta saapuneen ystävämme lisäksi meillä oli myös yksi ystävä Sveitsistä, joka oli alunperin suositellut koko Laaxin aluetta meille viime vuonna.

Vuokrasimme asunnon Flimsin ja Laaxin kylän väliltä airbnb:n kautta. Asunto oli todellinen löytö, suhteellisen edullisella yöpymishinnalla saimme modernin majapaikan hiihtoalueen läheltä. Asunnossa parasta oli näkymä olohuoneesta ja keittiöstä; lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista oli hienoa nauttia metsä- ja vuoristomaisemista. Kadun toisella puolella sijaitsi Flims Waldhaus- hotelli. Kävimme siellä yhtenä iltana nauttimassa saunamaailmasta ulkoaltaineen. Kävinpä ensimmäistä kertaa kokeilemassa myös avantouintia.

Tällä kertaa sää suosi meitä laskijoita, kaikkina päivinä saimme nauttia auringon paisteesta ainakin jossain määrin. Rinteet olivat hyvässä kunnossa, mutta offareille ei ollut asiaa hieman heikon lumitilanteen vuoksi. Tänä viikonloppuna Laax:ssa järjestettiin myös Laax Open, joka on uskoakseni maailman suurin lumilautatapahtuma. Me keskityimme kuitenkin kisojen seuraamisen sijaan pelkästään laskemiseen, joten onnistuimme näkemään kisoista pelkästään palkintojen jaon.

Kisojen vuoksi Laax:ssa olisi ollut myös iltaohjelmaa ja konsertteja tarjolla. Laskupäivän jälkeen porukka oli kuitenkin niin poikki ettemme illallisen jälkeen jaksaneet lähteä juuri mihinkään. Ulkoilma ja urheilu ovat niitä parhaimpia unilääkkeitä.

Aivan mahtava reissu hyvällä porukalla, nämä ovat juuri näitä arjen irtiottoja joita tarvitsee jotta työviikko ei tuntuisi liian raskaalta. Palaamme varmasti Laaxiin vielä uudestaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti