lauantai 2. tammikuuta 2016

Katse tulevaan vuoteen 2016


Uusi vuosi alkoi Bernissä pilvisenä ja sumuisena. Iltapäiväkävely rauhallisen Aare-joen tuntumassa antoi aikaa miettiä mitä tältä vuodelta toivon. Varsinaisia uudenvuodenlupauksia en yleensä tee, mutta joitakin tavoitteita tälle vuodelle on kuitenkin mielessä.

Elämä Bernissä on jo tuttua ja turvallista, meillä on täällä ystäviä ja työpaikat. Tiedämme suunnilleen miten yhteiskunta pyörii ja toivon että elämä täällä helpottuu entisestään tänä vuonna. Toivon ettei menisi niin paljon energiaa yleiseen arjen pyörittämiseen.

Olen ollut samassa työpaikassa nyt pari vuotta. Toivoisin että kiireistä huolimatta työ olisi tänä vuonna helpompaa ja stressittömämpää. Samassa työpaikassa ja samoissa työtehtävissä kai työn pitäisi muuttua helpommaksi ajan myötä. Viime vuosi meni pitkälti työtä tehdessä, toivoisin että voisin välttyä iltakokouksilta hieman useammin tänä vuonna ja että minulla olisi enemmän aikaa ja energiaa keskittyä muihin asioihin.

Haluaisin tuoda urheilun iloa takaisin elämääni. Olen aina urheillut jonkun verran, mutta viime vuonna lenkille lähteminen tuntui aina projektilta, eikä se oikein huvittanut. Meni välillä kuukausia niin etten liikkunut yhtään. Huomaan oman kuntoni olevan pohjamudissa, mäen tai rappusten nouseminen kauppakassien kanssa hengästyttää. Jotta saisin urheilusta tavoitteellisempaa päätin yrittää osallistua Bernin GP juoksuun toukokuussa. Bernin GP on 16 km pitkä kaupunkijuoksu, ja olen halunnut osallistua siihen jo aiempina vuosina. Kunto ei vain ole ollut tarpeeksi hyvä tällaiselle mäkiselle matkalle. Jos GP sujuu hyvin, olisi maratonin juoksu myöhemmin kesällä tai syksyllä toinen tavoite. Sveitsistä järjestetään lukemattomia maratonjuoksuja hienoissa maisemissa. Jos ikinä haluan tämän matkan juosta, olisi tänä vuonna täydellinen tilaisuus siihen.

Siitä lähtien kun muutin Berniin on minulla ollut mielessä tehdä tiettyjä asioita. Niin kuin esim. junan ottaminen Jungfrau-vuoren huipulle tai Bernin museoiden kiertely. Tai viikonloppu Sveitsin italiankielisessä osassa Ticinossa. Bernissä on myös monta ravintolaa vielä käymättä. Ja kesällä kumivenekyyti Thunin järveltä Berniin. Jos joitaikin näistä saisi vaikka tänä vuonna toteutettua.

Matkoja on myös tälle vuodelle sunnitelmissa. Talvella laskettelemme tietenkin, viikonloppureissuja on jo varattu viisi kappaletta ja kolme muuta on suunnittelupöydällä. Keväällä olisi tarkoitus lähteä viikonlopuksi Milanoon. Mieli tekisi myös lähteä jenkkeihin moikkaamaan siellä asuvaa ystävää. Skotlannin matka on ollut jo aivan liian kauan suunnitteilla, ehkä senkin saisi tänä vuonna toteutettua. Työmatkoista mielenkiintoisia ovat ainakin Kiinan ja Braisilian matkat.

Enemmän kuin mitään muuta toivon kuitenkin terveyttä ja onnellista arkea läheisilleni sekä itselleni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti