lauantai 30. tammikuuta 2016

Ensivaikutelma Gstaadin alueesta







Maailmallakin tunnettu Gstaadin laskettelualue kuuluu meidän lähirinteisiin, johon ajaa alle tunnissa. Emme jostain syystä ole kuitenkaan käyneet täällä ennen tätä päivää. Kollegat ja ystävät ovat kehuneet Gstaadia kovasti, joten pakkohan se oli käydä katsastamassa.

Odotukset olivat korkealla ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta kun suuntasimme autonnokan kohti Gstaadin Zweisimmenin aluetta. Olimme sopineet ystäväpariskunnan kanssa treffit Zweisimmenin huipulle. Onneksi he olivat käyneet alueella jo useita kertoja, joten he tiesivät mihin suunnata parhaimpiin rinteisiin.

Vaikka olimme launtaina liikenteessä (ei siis sveitsiläisten suosikkipäivänä sunnuntaina) rinteissä oli kovat ruuhkat. Laskettelijoiden taso oli hämmästyttävän huono sveitsiläiseksi keskukseksi, samantyyppistä kaaosta rinteissä on nähty vain Verbierissä aikaisemmin. Massat muodostivat myös ruuhkia hisseihin, ja odotimme pahimmillaan kymmenisen minuuttia hissiin. Kapasiteetti oli selkeästi huonoimmasta päästä mitä me olemme täällä nähneet, joka johtui pääosin todella vanhasta hissikalustosta.

Rinteet olivat ihan ok kunnossa, hieman jäiset ja iltapäivällä töyssyiset runsaasta laskijamäärästä johtuen. Rinnevalikoima koostui lähinnä helpoista sinisistä rinteistä, mustia emme löytäneet ollenkaan. Rinneravintoloita oli paljon siellä täällä, johtunee ranskalaisten suuresta määrästä.

Iltapäivästä tuuli pääsi yllättämään laskijat, ja hissit laitettiin varoittamatta kiinni. Satuimme olemaan niin kaukana autosta, että jouduimme ottamaan junan takiaisin lähtöpaikalle. Viimeinen kuva on juna-asemalta, onneksi juna kuitenkin oli olemassa ja pääsimme takaisin autolle.

Gstaadissa on pari muutakin aluetta joita emme päässeet tällä kertaa laskemaan koska alueet eivät ole hissien välityksellä yhteydessä toisiinsa. Annamme ehkä vielä Gstaadin ranskankieliselle alueelle sekä jäätikköalueelle yhden mahdollisuuden. Zweisimmenin alue puolestaan jää meidän osaltamme tähän, tuskin palaamme enää ainakaan viikonloppuruuhkien aikaan tänne.

Gstaad-Zweisimmen - Plussat ja Miinukset

+ Helpot kulkuyhteydet, Bernisä suoralla junalla tunnissa perillä
+ Paljon rinneravintoloita
+ Metsäisiä rinteitä
+ Gstaadin kylä on kuulemma hieno, emme kuitenkaan käyneet siellä tällä kertaa
+ Helppoja rinteitä aloittelijoille ja lapsille

- Hajanainen laskualue
- Haastavat rinteet puuttuvat lähes kokonaan
- Alppitunnelma puuttuu, laskualue muistuttaa enemmän Suomen Lappia
- Paljon ruuhkia
- Vanhat ja hitaat hissit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti