sunnuntai 23. elokuuta 2015

Vapaapäivä












Viime perjantaina sain nauttia aurinkoisesta vapaapäivästä Bernissä. Tuntuu kuin lomapäiviä olisi ehkä vähän liikaakin, ainakin työmäärään nähden. Yksittäiset lomapäivät ovat siitä hyviä, että ne eivät juurikaan häiritse työntekoa. Tänään sunnuntaina jouduin sitä paitsi matkustamaan heti aamusta, joten viikonloppu olisi ilman tätä vapaapäivää jäänyt turhan lyhyeksi.

No mitä sitten tein? Heräsin aikaisin aamulla ja join aamukahvin parvekkeella. Sen jälkeen suuntasin kaupungille tarkoituksena kierrellä niitä pikkuliikkeitä joihin ei ole koskaan aikaa pistäytyä. Kiertelin niitä aikani, mutta eipä niissä mitään erikoista ostettavaa ollut. Sain kuitenkin hankittua uudet sandaalit ja uuden sveitsiläistä designia olevan käsilaukun, molemmat puoleen hintaan.

Tämän jälkeen suuntasin Märzilin altaille joen varteen ottamaan aurinkoa ja uimaan. Märzili sijaitsee ihan keskustan tuntumassa, ja meiltä noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. Altaiden käyttö on ilmaista, ja pulahdus virkistävään vetään tekee terää hellepäivänä. Tämä alue on yleensä ollut niin täynnä iltaisin ja viikonloppuisin tämän kesän helleaallon vuoksi, ettei tänne ole ollut mitään asiaa. Nyt keskellä päivää täällä oli kuitenkin mukavasti tilaa.

Mukava ja rauhallinen vapaapäivä, vaikkei tämä tietenkään sunnuntain matkustelua kokonaan korvaakaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti