lauantai 29. elokuuta 2015

Pyöräretki Bielin järvellä













Pyörilyt ovat jääneet tänä kesänä vähiin kauhean ukkosmyrskyretken jälkeen kesäkuun alussa. Emme ole tainneet koskeakaan pyöriin sen jälkeen, osittain ajan puutteen vuoksi, mutta myös koska se oli sen verran traumaattinen kokemus että toipuminen on vienyt aikaa.

Viime viikonloppuna sää kuitenkin näytti niin hyvältä, että rohkaisimme mielemme ja lähdimme kevyelle pyörälenkille läheisen Bielin järven maisemiin. Bielin kaupunkiin pääsee puolessa tunnissa junalla Bernistä. Järven ympäri kulkee n. 45 km:n pituinen pyöräreitti kauniissa maisemissa viiniköynnösten seassa ihan järven tuntumassa. Pyöräilimme tällä kertaa vain järven toiseen päähän, josta jatkoimme järven keskellä sijaitsevaan St. Peterinselin saareen. Saareen pääsee vain pyörällä, kävellen tai veneellä, joten se on paljon rauhallisempi kuin muut paikat järven ymärillä. Löysimmekin ihanan pienen poukaman jossa ei ollut muita ihmisiä muutamaa venettä lukuunottamatta. Tässä pääsi myös hyvin uimaan ja hetken aikaa tuntui melkein kuin olisi ollut jossain Suomessa järven rannalla. Olin vihdoinkin löytänyt sen ihanan rauhallisen järvenrannan täältäkin!

Kotiinpäin jatkoimme laivalla suoraan saaresta takaisin Bieliin. Matkan varrella kävimme myös tutustumassa muutamaan pikkukylään, mutta varsinainen päänähtävyys, eli Erlachin kylä, jäi vielä toiseen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti