tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ruokavaliokokeilu: Whole30




Tällä viikolla aloitin ruokavaliokokeilun Whole30 paleo-ohjelman muodossa. Päämääränä tässä on jälleen kerran siirtyä kohti terveeellisempää ja puhtaampaa ruokaa. Tässä Whole30 ohjelmassa on tarkoitus ruokailla vain kolme kertaa päivässä: aamulla, päivällä ja illalla. Vältettäviä ruoka-aineita ovat viljatuotteet, riisi, peruna, maitotuotteet sekä pavut. Ja tottakai sokeri kaikissa muodoissaan. Lisäksi alkoholi on kokonaan poissuljettu. Tämä ohjelma kestää 30 päivää ja lupauksena on olotilan huomattava paraneminen.

Pari päivää on nyt siis tätä takana, ja pieni nälkä on päässyt vaivaamaan pitkin päivää. Huomaan olevani kokoussa kaikkeen naposteluun pitkin päivää: on hedelmää, pähkinää, sipsiä ja suklaata. Suurin osa kokonaisenergiasaannistani tulee varmaan tästä napostelusta. Yksi päämäärä tässä ohjelmassa onkin päästä irti näistä napostelutavoista ja syödä kunnolla ruoka-aikaan.

Kuvissa ensimmäisen päivän aamupala, lounas ja illallinen. Erilaisia aterioita on helppo keksiä ja netti suorastaan pursuaa eri reseptejä jos niitä kaipaa. 

2 kommenttia:

  1. oh no, hur ska du klara dig utan chipsen?!! :D
    Låter nog som en bra kur före sommaren! Har själv just gått med i "30-päivän kyykkyhaaste".....hjälp...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oj! Vi maste rapportera till varandra hur det gar :) Vet nog inte hur jag skall klara mig utan chipsen..

      Poista