perjantai 24. huhtikuuta 2015

Konferenssimatka Nantesiin







Tällä viikolla vuorossa oli konferenssimatka Länsi-Ranskan Nantesiin. Koska päivät menivät konferenssissa ja illat cocktail-tilaisuuksissa ja järjesteyillä illallisilla, en ehtinyt käymään vanhassa kaupungissa ollenkaan. Nantesin kaupungilla on kuitenkin pitkä historia, ja kaupunkia kehutaan kauniiksi. Haluaisin kovasti tulla tänne uudestaan lomailemaan, ja kiertelemään samalla muita alueen kyliä ja viinialueita.

Pääsimme kuitenkin nauttimaan illallista keskellä Nantesin päänähtävyyttä, joka on suoraan suomennettuna "Koneiden Saari" eli ranskaksi "De L'ile Les Machines". Tämä alue sijaitsee kävelyetäisyydellä Nantesin keskustasta, ja on ehdottomasti käymisen arvoinen. Saaren vanhalle laivanrakennusalueelle on pystytetty mielikuvituksellinen Jurassic Park-tyyppinen puisto, joka on täytetty mitä ihmeellisimmistä koneista. Koneet ovat useimmiten eläimen muodossa, niin kuin yllä oleva valtavan kokoinen mammutti. Koneet liikkuvat ja niihin pääsee kyytiin. Kaikki on rakennettu vanhaan tyyliin perinteisiä materiaaleja, kuten terästä ja puuta, käyttäen. Myös alkuperäiset koneiden piirrokset ovat esillä ja jos tekniikasta jotain ymmärtää, on varmasti helppo nähdä miten nämä koneet oikeasti toimivat. Tämä on varmasti jokaisen lapsen unelmien täyttymys!

Nyt iloitsen lentokentällä istumisesta ja kotimatkasta. Kiitän jälleen kerran Sveitsin hyviä lentoyhteyksiä, tähänkin pieneen paikkaan pääsin suoralla lennolla Genevestä. Illalla odottaa vielä vanhan opiskeluystävän jälleennäkeminen usean vuoden jälkeen. Aurinkoista viikonloppua kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti