sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Päiväretkisuositus Saksan puolella-Fünfschilling






Lähdimme Baselin ystäviemme suosituksesta käymään Fünfschillingissä Saksan puolella lauantaina. He ovat puhuneet tästä paikasta monta kertaa ja kehuneet heidän ruokaa, viiniä ja erityisesti kakkupaloja.

Fünfschilling koostuu isosta ravintolasta ja maalaiskaupasta, jossa myydään luomu- ja lähiruokaa. Valikoimassa on mm. kananmunia, makkaroita, erilaisia herkkuja, kasviksia ja hedelmiä. Laatu vaikutti todella hyvältä ja tuoreelta. Lisäksi kaupassa on suuri osasto Fünfschillingin itse tuotettamia juomia: viinejä, siideriä ja väkeviä. Olen aikaisemmin maistanut täältä ostettu siideriä, joten pakkohan se oli ottaa mukaan pari pulloa kun se oli niin hyvää. Kassalla ilmeni vielä että 50 EUR on minimiostoraja kortilla, joten mukaan tarttui vielä tuo kuvassa näkyvä timantein koristeltu Black-pullo.

Ravintolan puolella nautimme maittavasta lounaasta saksalaisin hinnoin. Ruoka oli oikein hyvää ja palvelu tehokasta. Jälkiruuaksi muut söivät todella hyvännäköiset kakkuviipaleet-kakut kun ovat tämän paikan erikoisuus. Nämäkin ovat saksalaiseen tapaan vain pari euroa/pala. Harmi kun ei tullut otettua kakuista kuvaa.

Fünfschillingin lähellä sijaitsee Hieber's ruokakauppa, jota voin suositella mikäli rajan taakse mielii ostoksille. Olemme aikaisemmin käyneet Lörrachin Hieber's:ssä, mutta tämä Binzenissä sijaitseva kauppa oli edullisempi ja vähemmän ruuhkainen.

Tässä vielä linkki Fünfschillingin sivuille: Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti