lauantai 11. huhtikuuta 2015

Camargue:n luonnonsuojelualue











Olin jälleen tällä viikolla työmatkalla Montpellierissä, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin. Tällä kertaa meillä oli ohjelmassa myös tutustuminen Camargue:n luonnonsuojelualueeseen, joka on valtavan suuri suoalue (Länsi-Euroopan suurin) noin puolen tunnin ajomatkan päässä Montpellieristä itään. Kiertelimme jeepeillä ympäri aluetta parisen tuntia välillä pysähdelleen ja katsomaan erilaisia lintuja, joita täällä asuu yli 400 eri lajia. Sää oli mitä mainioin, joten harmitti vähän että istuimme autoissa kun mieli olisi tehnyt lähteä omin käsin kiertelemään aluetta.

Camargue:n alueella kasvatetaan myös härkiä, ja pääsimme yhdelle tilalle tutustumaan kuinka härkiä täällä hoidetaan ja millaiset nämä hyvin perinteiset härkätilat ovat. Täällä sekä hevosilla että härillä on suuret alueet joilla he liikkuvat melko vapaasti, ja myös härkätaistelut ovat lievennetty versio espanjalaisista härkätaisteluista, joissa härkiä ei tapeta. Oli miten oli, julmaa se on kuitenkin.

Täällä on myös suuria suolankeräysalueita, ja saimme nähdä valtavia suolakasoja. Alueella on myös Aigues-Mortes:n vanha kaupunki jota ympäröi korkeat muurit. Tämä kaupunki on perustettu jo ennen ajanlaskun alkua. Emme nyt päässeet tutustumaan tähän kaupunkiin, vaan menimme sen sijaan viinitilalle juomaan ja syömään.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen alue, etenkin jos on kiinnostunut linnuista. Aika moni minun eurooppalaisista kollegoista olikin käynyt täällä jo aikaisemmin kouluretkellä.

Nämä työmatkojen tiimitapahtumat seuraavat hyvin usein samantyyppistä kaavaa: vähän ulkoilua ja sitten viinitilalle. Olenkin miettinyt että olisi kiva tuoda tämä meidän todella kansainvälinen tiimi Suomeen. Luvassa olisi saunomista, järvessä uintia, nuotiolla istuskelua jne. Ainakin olisi jotain erilaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti