sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Laskettelukauden päätös ja grillikauden avajaiset







Niin se talvi on päässyt päätökseensä täällä Sveitsissä, ja sitä myötä myös laskettelukausi. Pääsimme vielä tänä viikonloppuna käymään Adelbodenissa, johon olen halunnut mennä koko talven, mutta jotenkin ei vain ole ollut aikaa, vaikka keskus sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Bernistä. Rinteistä osa oli jo mennyt kiinni, mutta laskettavaa riitti vielä hyvin ylemmillä rinteillä. Laskijat koostuivat pelkästään tosi-harrastajista, muut ovat varmaan jo laittaneet sukset telakalle paljon aikaisemmin. Rinteet olivat muutenkin melko tyhjillään ja saimme lasketella aika rauhassa. Lämpöä ja aurinkoa riitti niin paljon että rinteet olivat aika sohjoisia, mutta ihan laskukelpoisia kuitenkin. Terasseilla riitti jälleen porukkaa, suurin osa oli varmaan tullut vain nauttimaan olutta alppimaisemissa.

Adelbodenista jäi todella positiivinen kuva, tulemme varmasti tänne uudestaan ensi talvena. Kyseessä on melko laaja alue jossa hissikapasiteett- ja laatu vaikuttivat olevan kohdillaan. Myös rinneravintoloita oli siellä täällä, sellaisia pieniä idyllisiä joista me pidämme. Kävimme myös kiertelemässä kylässä laskujen jälkeen, ja sekin vaikutti ihan kivalta, vaikkakin aika pieneltä.

Tänä viikonloppuna saimme myös grillikauden avattua, tosin fonduen merkeissä. Työkaverini oli ostanut grillin johon kuuluu myös iso fonduepata, joten vietimme lauantai-iltaa fonduesta ja valkoviinistä nauttien. Ihanaa istua ulkona koko ilta ja vieläpä kävellä kotiin palelematta.

Tänä talvena on tullut lasketeltua enemmän kuin moneen talveen tätä ennen. Sveitsin keskukset ovat olleet positiivinen yllätys, päällimmäisenä ehkäpä Laax, josta ennakko-odotukset eivät olleet kummoiset, mutta paikka osoittautui todella hienoksi. Paljon hyviä laskupäiviä ja kivoja iltoja alppikylissä, olen ollut niin iloinen siitä että olemme saaneet vierailijoita Suomesta sekä myös löytäneet laskuseuraa täältä Sveitsistä.

Ensi talveksi jäävät nyt mm. Davos, Gstaad, Aletch ja Arosa sekä Italian puolelta ainakin Cervinia. Niistä lisää ensi talvena, sitä ennen kuitenkin paljon kesäjuttuja luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti