sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Maastopyöräily aloitettu









Ostimme Saksan puolelta käytetyt maastopyörät ja lähdimme viikonloppuna kokeilemaan niitä lähimaastossa. Emme vielä uskaltautuneet metsäreiteille (tai siis minä en uskaltanut), vaan ajelimme ihan tavallisia pyöräilyreittejä Aare-joen tuntumassa läheiseen Münsigenin kylään. Kilometrejä kertyi noin 40, ja pyöräilyyn tottumattomissa jaloissa se kyllä tuntuu.

Bernin ympäristö on yllättävän landea. Jo noin viiden kilometrin päässä on pelkästään maatilaa toisensa jälkeen. Pyöräretkellä tuli mm. bongattua kolme erirotuista lehmää, lampaita, aaseja, hevosia ja kanoja. Lopuksi löysimme myös kivan terassin jossa nautimme kahvit.

Mielestäni ulkomailla ollessa pitää ottaa kaikki ilo irti paikallisista harrastuksista. Sveitsissä se tarkoittaa kaikkia ulkona tapahtuvia harrastuksia, etenkin sellaisia joissa Alppien läsnäolosta on hyötyä. Maastopyöräily on ollut harkinnassa koko ajan tänne muuttomme jälkeen. Sveitsi on täynnä eritasoisia hyvin merkittyjä pyöräilyreittejä. Meidän pyörät on jousitetut ja niillä voi harrastaa myös alamäkipyöräilyä. En tiedä rohkenenko minä ikinä sille tasolle, mutta nyt on ainakin väline myös siihen tarkoitukseen.

Ensituntuma pyörään on hyvä, kunhan saamme ostettua autoon pyöränkuljetustelineen lähdemme varmasti vähän kauemmaskin pyöräilemään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti