perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kielikoulussa



Sain vihdoinkin aikaiseksi aloittaa saksankielen opinnot. Tämä asia on ollut mielessä koko ajan muuton jälkeen, mutta en ole yksinkertaisesti saanut aikaiseksi aloittaa opintoja. Yksi syy tähän on ollut vaikeus sitoutua johonkin tiettyyn päivään ainaisen matkustelun vuoksi. Nyt olen kuitenkin varannut paikan itselleni maantaille ja keskiviikolle, joten istun nyt neljä tuntia viikossa Alemanian kielikoulussa. Aloitin tasolla B2, johon he laittoivat minut testattuaan ensin taitojani. Kurssilla on vain pari henkilöä minun lisäkseni, joten se on melkein kuin yksityistunnilla istuisi.

Paikallinen kieli on todella tärkeä elementti uuteen yhteiskuntaan sopeutumisessa. En juuri käytä saksaa töissä, joten tällä hetkellä kielen käyttö on aika rajallista. Yritän nyt kuitenkin puhua enemmän saksaa myös töissä, tai periaatteessa aina kun saan tilaisuuden. Opiskelin koulussa saksaa viisi vuotta, mutta suurin osa siitä on jo päässyt unohtumaan.

Alemania vaikuttaa todella hyvältä, ja opetus on monipuolista. Keskustelemme, harjoittelemme kielioppia, luemme ja kuuntelemme äänitteitä. On jännä huomata kuinka jotkut oppilaat ovat todella hyviä puhumaan koska ovat jo olleet täällä pidemmän aikaa, mutta eivät juurikaan osaa lukea. Minulla taas on vaikeuksia puhua, mutta lukeminen sujuu todella hyvin.

Päämäränä tässä on sujuva saksankielen taito. Se oli myös osasyy siihen miksi tulimme Sveitsiin, halusimme oppia uuden kielen. Olisi todella hienoa osata saksaa niin hyvin ettei jokaista lausetta tarvitse erikseen pohtia. Mutta se vaatii vielä monta saksan tuntia..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti