tiistai 28. helmikuuta 2017

Crans-Montana ja ensimmäiset maailmancupin osakilpailut














Edellinen viikonloppu meni Valais:n kantonissa Etelä-Sveitsissä sijaitsevan Crans-Montanan aurinkoisilla rinteillä. Tarkoitus oli alunperin pitää perjantai lomaa ja lähteä matkaan heti aamusta, mutta lumisateen vuoksi päätin perua loman ja lähdimmekin sitten vasta iltaisella ajamaan. Crans-Montana on noin kahden tunnin ajomatkan päässä Bernistä. Mukaan lähtivät tällä kertaa meillä vieraileva Iston serkku, sekä ystäväni Nathalie Bernistä.

Vuokrasimme airbnb:n kautta keskustan lähettyvillä sijaitsevan huoneiston. Tämä oli aika peruskuntoa oleva asunto, mutta täynnä mielenkiintoisia esineitä ja joulukoristeita (!). Olen jo aikaisemmin kirjoittanut airbnb majoituksista ja kuinka yleensä suosimme niitä matkaillessa, ei ole vieläkään tullut vastaan yhtään huonoa majoitusta meidän reissuilla.

Crans-Montanassa paistoi aurinko sekä lauantaina että sunnuntaina. Minulla oli aurinkorasvaa pelkästään nenänpäässä, joten hieman punakat olivat kasvot parin päivän paistattelun jälkeen. Nyt alkoi jo tuntumaan siltä että saisi aurinko riittää ja olisi kiva jos välillä tulisi kunnolla lunta. Rinteissä lumen puute alkaa jo näkymään, vaikka Crans-Montanassa pääseekin hiihtämään 3000 m:n korkeudessa. Hieman huolestuttaa millainen on lumitilanne ensi viikonloppuna Courmayeurissa, joka yltää vain 2200 metriin, tai parin viikon päästä Saalbachissa joka on vielä matalampi.

Crans-Montanassa sattui olemaan naisten alppihiihdon maailmancupin osakilpailut samana viikonloppuna. Tästä johtuen keskuksessa oli ehkä normaalia enemmän ihmisiä, mutta rinnealueen ollessa melko laaja, pääsimme myös hiihtämään ruuhkattomia rinteitä. Kävimme myös katsomassa kisoja, mutta emme tällä kertaa saaneet aitiopaikkoja, vaan päädyimme tutkailemaan kisoja takarivistä. Pojat olivat tyytyväisiä kun olivat nähneet Lindsey Vonn:n ja saaneet hänestä kuvankin.

Crans-Montana - Plussat ja Miinukset

+ Hienot näköalat yläasemalta jäätikön yli
+ Useita hissejä Crans-Montanan kylältä

- Kylä tuntui pieneltä ja hajanaiselta. Osittain todella rumia rakennuksia seassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti