maanantai 6. maaliskuuta 2017

Jo perinteeksi muodostunut Fassnacht Bernissä






Vuosittainen perinteinen Bernin talvessa on Fassnacht, josta olen kirjoittanut useasti blogissa aikaisemminkin. Fassnachtiin pukeudutaan naamiaisasuun ja hullutellaan kaupungilla. Tällöin näkee myös juopuneita sveitsiläisiä, joita ei muuten koskaan näe. Kai se naamion takana anonyyminä hulluttelu on jotenkin hyväksyttävämpää.

Tänä vuonna kävimme Fassnachtilla heti torstaina. Koska seuraavana päivänä oli työpäivä, kävimme vaan kääntymässä, joimme glühweinit ja kuuntelimme hieman trumpettimusiikkia. Tämä on aina yhtä iloinen tapahtuma, ja pidän kaupungin tunnelmasta. Torstaina väkeä oli huomattavasti vähemmän kuin viikonloppuna, mikä sopi meille hyvin.

Ensi vuoden naamiaisasuja täytyykin alkaa jo nyt suunnittelemaan  jotta sellaiset varmasti sitten ensi vuonna olisi käytössä!

1 kommentti:

  1. Olin juuri viime viikolla Bernissä, ja käytiin kavereiden ja poikaystävän kanssa Fasnachtissa perjantaina. Jotenkin oli hauska nähdä kuinka niin monet vauvasta vaariin oli panostaneet pukuihin! Miinuksena se, että kun poikaystävän kämppä on ihan Zytgloggen vieressä, niin sitä torvimusiikkia kuunneltiin sitten koko viikonloppu :-D Vaikka eihän se tietenkään minua lomalaisena haitannut.

    VastaaPoista