sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Euroopan pisimmässä kelkkarinteessä

Kelkkailu on ollut to-do listallamme jo parin vuoden ajan, mutta laskettelu on aina vienyt voiton, emmekä ole päässeet kokeilemaan kelkkailua. Nyt olimme kuitenkin sopineet muutaman ystävän kanssa kelkkailusta jo hyvissä ajoin pari viikkoa sitten. Meidän onneksemme lunta on satanut viime viikkoina jälleen reippaasti Sveitsissä, ja aurinkokin paistoi kirkkaalta taivaalta. Valitsimme Grindelwaldissa sijaitsevan Euroopan pisimmän kelkkarinteen kohteeksi. Matkaan lähdimme Bernistä yhden maissa iltapäivällä, jolloin ehdimme Grindelwaldista Bussalpiin vievään bussiin kahdelta. Kelkat vuokrasimme Bussalpista, josta jatkoimme jonkin matkaa ylämäkeä kävellen. Totesimme kuitenkin aika nopeasti, että lähipäivien jalkatreenit ovat olleet sen verran rankkoja, ettei kävelyä jaksa jatkaa. Käänsimme siis kelkat kohti alamäkeä ja annoimme vauhdin hurmata. 

HUOM! Alla oleva video on blogiin lisäämisen myötä muuttunut huonolaatuiseksi, kannattaa siis katsoa se tuollaisena pienenä kuvana.










Kelkkareitin varrella oli pari baaria, joissa pysähdyimme juomille, jonka jälkeen jatkoimme jälleen matkaa. Alastuloon käytimme n. pari tuntia aikaa maisemaa ihaillen ja valokuvaten. Yhden päivän aikana ehtisi mainiosti 3-4 kertaa laskea mäen alas, mutta me halusimme mielummin nauttia päivästä rauhassa. Grindelwaldissa kävimme suosikkiravintolassani Barry's:ssä syömässä fondueta.

Kelkkailu oli ihan mukavaa ajanvietettä kauniissa maisemissa. Kokemisen arvoinen asia, etenkin jos ei harrasta laskettelua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti