sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Joskus vaan on näitä...laiskotteluviikonloppuja









Kauniit kelit jatkuivat koko viikonlopun, mutta emme silti jaksaneet lähteä laskemaan. Joskus keho vain kaipaa enemmän lepoa kuin mitään muuta. Pääsin just toteamaan täällä kuinka emme käy useinkaan keskustassa syömässä, mutta tällä viikolla tuli vielä mentyä toistamiseen kokeilemaan uutta ravintolaa vanhassa kaupungissa. Tällä kertaa vuorossa oli uusi Berniin avattu Sushi Dai -ravintola, joka on perinteinen sushibaari josta annokset otetaan liukuhihnalta. Lopuksi lasketaan lautasten määrä  ja maksetaan sen mukaan kuinka paljon tuli syötyä. Edullisimmat annokset olivat 5 CHF (pari makia) ja kalleimmat 18 CHF (esim. sashimit). Sushi Dai pääsee ehdottomasti jatkoon selkeästi parhaimpana suhipaikkana, jossa olemme Sveitsissä käyneet.

Sushin jälkeen kävimme vielä baarissa unkarilaisten ystäviemme kanssa. Emme olleet nähneet heitä sitten kesän, niin se aika vain jotenkin menee nopeasti ja pian on puoli vuotta kulunut ilman varsinaista yhteydenpitoa. Olin jo ajattelut että he olisivat palanneet takaisin Budapestiin, kun siitä oli viimeksi puhetta. Tuli jotenkin kauhean kotoisa olo istua ja jutella (saksaa!) heidän kanssaan. He ovat pitkäaikaisimpia ystäviämme täällä Bernissä, ja oli kiva kuulla, että he suunnittelevat jäävänsä tänne vielä vuodeksi.

Sunnuntaina suuntasimme rauhalliselle kävelylle lähikylään. Aina ei jaksa kävellä joenvartta Bernissä, joten päätimme ottaa auton alle ja katsoa mihin päädymme. Kävelyreitiltä löytyi valtavia kaadettuja puita, seuranhaluinen kissa ja upeat vuoristomaisemat.

Siinäpä tämän viikonlopun kohokohdat. Nyt energisenä uuteen viikkoon!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti