lauantai 18. helmikuuta 2017

Vapaapäivä Leysinissä










Aurinko on viime aikoina hellinyt meitä ja siksi päätin ottaa vapaapäivän jotta pääsisimme keskellä viikkoa laskettelemaan ruuhkattomiin rinteisiin. Näinä viikkoina myös kouluilla on talvilomaa, joten aivan ruuhkattomia rinteet eivät kuitenkaan olleet, vaan hiihtokoululaisia riitti todella  paljon.

Päätimme lähteä kokeilemaan Sveitsin ranskankielisellä alueella sijaitsevaa Leysinin keskustaa, johon olimme jo kauden alussa ostaneet puoleen hintaan hissiliput. Leysiniin ajaa Bernistä noin tunti 20 minuuttia, joten ihan päiväreissun päässä sijaitseva kohde siis. Leysin ei ole mikään kovin tunnettu keskus, tai iso, mutta kyllä siinä pariksi päiväksi riittää laskettavaa.

Maisemaltaan Leysin oli hieman erilainen kuin Bernin alpit, ja luonto oli jotenkin lähempänä. Lounasaikaan rinteissä oli todella hiljaista, ja koska hissejä oli ripoteltu kauas toisistaan, hiljaisuus oli käsin kosketeltavaa. Vähän niin kuin Suomen Lapissa.

Tällä reissulla voi myös todeta loskakauden alkaneen. Aurinko paahtoi siniseltä taivaalta, ja oli osittain jo sulattanut lunta niin paljon ettei rinteitä voitu pitää enää auki. Iltapäivästä lämpötila oli jo yli 12 astetta, ja terassilla pärjäsi hyvin ilman takkia. Onneksi ensi viikolle on luvattu hieman lisää lunta, sillä laskureissuja on vielä monta edessä.

Oikein mukava keskiviikko, vaikka loppupäivästä olikin hieman flunssainen olo. Illalla otettu lämmin kylpy ei auttanut, vaan seuraavat päivät menivätkin flunssan kourissa.

Leysin - Plussat ja Miinukset

+ Helposti hahmotettavissa, rinnekartalle ei tarvetta
+ Mukavia italiantyylisiä rinneravintoloita
+ Hiljaisuus
+ Edullinen pysäköinti
+ Hienot maisemat

- Hissit osittain vanhoja, mutta toimivia
- Pienehkö alue, päiväreissulle sopiva kohde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti