keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Momentissa herkuttelemassa





Päätin ottaa keskiviikon vapaaksi töistä tällä viikolla, jotta pääsisimme laskettelemaan ja nauttimaan aurinkoisista keleistä. Tästä johtuen tiistai tuntui vähän niin kuin perjantailta, ja päätimme sen vuoksi lähteä ulos syömään Bernin keskustaan. Keskustassa on tullut enää vain harvoin käytyä syömässä. Oikeastaan on tullut harvoin käytyä enää missään syömässä ulkona (paitsi lounasta). Teemme usein ruokaa kotona sen vuoksi että se on huomattavasti edullisempaa, ja usein myös parempaa.

Moment on verrattain uusi ravintola Bernissä, joka on avattu Les Terroirs:n tiloihin. Ravintolaa pitää kaksi nuorta miestä, jotka ovat viettäneet aikaa Tanskassa ja Ruotsissa tutustuen paikallisiin keittiöihin ja ravintolakulttuureihin. He halusivat tuoda jotain samantyylistä myös Berniin. Täytyy sanoa että konsepti on erittäin tervetullutta vaihtelua niihin iänikuisiin ranskalaisiin tai italialaisiin ravintoloihin joita täällä sveitsiläisten ravintoloiden lisäksi on. 

Ravintolassa on vain kaksi parin viikon välein vaihtuvaa menu:ta: yksi kasvismenu ja yksi liha/kalamenu. Asiakas valitsee joko kolme, neljä tai viisi ruokalajia menusta. Kolmen ruokalajin menu on n. 60 chf, viiden ruokalajin noin 80 chf (kasvisvaihtoehto on luonnollisesti edullisempi). Kaikki raaka-aineet ovat korkealaatuisia ja lähiseudulta hankittuja. Me valitsimme tällä kertaa kolme ruokalajia kasvismenusta, sillä viikon lihakiintiö oli jo tullut täyteen. 

Kaikki maistamamme herkut olivat todella hyviä, pääruokana tarjotut porkkanapihvit pavuilla ja riisillä olivat ehdottomasti parhaita. Tuli mieleen että pitäisi itsekin taas tehdä porkkanapihvejä pitkästä aikaa. Alkupalaksi tarjoiltiin itsetehtyä näkkileipää vuohenjuuston kanssa. Näkkileipä oli ihan saman makuista kuin itsekin tekemäni siemennäkkileipä. Sanoivat ruoan tullessa pöytään, että tästä hieman "knäckebrödiä".

Tarjoilu Momentissa toimi erinomaisesti ja sisustus ja tunnelma olivat kohdillaan. Kaiken kaikkiaan mukava piristysruiske keskellä viikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti