tiistai 13. joulukuuta 2016

Yliannostus Singaporen kauppakeskuksista

Metrolla pääsi kätevästi liikkumaan kaupunginosasta toiseen, tosin oikean linjan löytäminen vaati hieman tutkiskelua.
Langkawilta palasimme takaisin Singaporeen, jossa vietimme kaksi päivää ennen kotiin lähtöä. Singaporesta oli vielä näkemättä ainakin Sentosa Island, Little India sekä Singaporen kuuluisat puutarhat.





Chinatownissa olimme käyneet edellisellä kerralla viisi vuotta sitten, mutta kun ei siitä ollut jäänyt montaa muistikuvaa, palasimme tännekin uudestaan. Kävimme katsomassa buddha temppelin, joka osoittautui ihan tutustumisen arvoiseksi paikaksi. Chinatownista saa myös erinomaista kiinalaista ruokaa kohtuuhintaan. Ostoskatu on täytetty turistikojuilla, joten sieltä ei tarttunut mitään mukaan.


Otimme tämän jälkeen taksin Sentosa Islandille, ihan vain siksi että halusimme nähdä mitä täällä on. Koko alue olikin valtava huvittelukeskus, johon kuului esim. akvaario, Universal Studiot, ravintoloita, hotelleja, rantoja, vesipuisto ym. Periaatteessa ihan kaikkea mitä huvitteluun voi kuvitella löytyy täältä. Meille tällainen paikka oli aivan liikaa, liikaa ihmisiä, liikaa melua, ja liian teennäistä. Otimmekin nopeasti Sentosalta lähtevän junan takaisin Singaporen keskustaan, ja suuntasimme ostoskeskukseen.







Illalla oli viimeisen illan drinkin aika, ja halusimme päästä nauttimaan Singaporen hienoista maisemista jostain korkealta. Kävimme edellisellä reissullamme suosituimmassa Raffle's Place pilvenpiirtäjässä, joten tällä kertaa halusimme mennä johonkin toiseen paikkaan. Päädyimme Level33 nimiseen panimoravintolaan, josta oli hienot näköalat Singaporen Bay-alueelle. Pääsimme samalla testaamaan miten uusi kamera toimii pimeässä, ja ihan kelpo kuviahan sillä tuli.



Viimeinen päivä Singaporessa oli todella sateinen, ja täällä olo alkoi tuntumaan hieman pakonomaiselta. Lentomme kotiin lähti vasta puolenyön aikaan, joten meillä oli koko päivä aikaa kierrellä kaupunkia. Otimme metron Little Indiaan, josta ostimme mukaan tuttuja tuotteita Intian matkoiltamme. Kävimme myös hindutemppelissä katsomassa seremoniaa, joka oli mielenkiintoinen tapahtuma soittajineen kaikkineen.



Olin lukenut paljon hyvää palautetta Singporen Gardens by the Bay puutarhasta, joten halusin myös mennä katsomaan tätä. Jalat olivat jo väsyneitä päivän kävelystä, ja sateinen ilma painoi mieltä. Täytyy sanoa että tämä puutarha oli meille melkoinen pettymys, vaikka ihan hienohan se oli. Ehkä tässäkin ärsytti eniten se että kaikki oli ihmisten tekemää. Olimme juuri olleet Langkawilla keskellä ihan oikeata metsää, joten tuntui turhalta mennä katsomaan rakennettua metsää Singaporessa.


Viimeinen ateria tällä reissulla oli Pekingin ankka. Singporesta löytyy ravintoloita jokaiseen makuun, mutta siellä ollessa kannattaa ehdottomasti kokeilla kiinalaisia ruokia.

Singapore on nyt meidän osaltamme nähty, enkä usko että palaamme tänne ihan heti uudestaan. Nytkin syy pysähtyä Singaporessa oli lähinnä lentoaikataulut. Singapore on täynnä sääntöjä, saimme varoituksen kun otimme jäätelön mukaan metroasemalle. Metroalueella kaikki syöminen ja juominen on kielletty, ja siitä seuraa normaalisti 500 SGD:n sakot. Onneksi olimme turisteja ja vältyimme tältä tällä kertaa.

Loma oli kuitenkin kokonaisuudessaan todella leppoisa ja juuri sitä mitä kaipasin. Saimme nauttia auringosta ja lämmöstä sekä rennosta ilmapiiristä. Voi kun olisi mahdollisuus palata tänne ainakin pari kertaa vuodessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti