torstai 8. joulukuuta 2016

Lähialueen nähtävyyksiä Langkawilla

Gondolihissin huipulla oli kyltti meidän lähivuorelle, Grindelwaldiin, lähes 10 000 km:n päässä




Langkawin päänähtävyys on Cable Car, eli vuorenhuipulle vievä gondolihissi. Tämä sijaitsi ihan meidän hotellin läheisyydessä, joten ajattelimme alusta asti että tähän voimme mennä milloin vain. Kuitenkaan milloinkaan ei ollut se oikea hetki mennä, joten odottelimme viimeiseen päivään asti. Olimme ajatelleet menevämme ylös kaikessa rauhassa ennen auringonlaskua, jotta ehtisimme hyvin kävellä ylhäällä olevaa siltaa, Skybridge:ä, pitkin ja nauttia maisemista. Yllätykseksemme Malesian koululomat alkoivatkin toisella lomaviikollamme, ja gondolihissille oli usean tunnin jonot. Menemällä myöhemmin illalla pääsimme ylös vain yhden tunnin jonotuksella. Ylhäältä oli upeat maisemat Langkawin saaren yli aina Thaimaan saarille asti. Jonottaminen oli kuitenkin tuskallista, ja minua myös pelotti hieman erittäin kova tuuli huipulla, jonka vuoksi hissi olisi todennäköisesti pitänyt laittaa kiinni. Turvamääräykset näissä maissa aina hiukan epäilyttää. Pääsimme kuitenkin hyvin alas vuorelta, joskin pimeässä, ja voin lämpimästi suositella gondolihissin ottamista ylös auringonlaskun aikaan.





Heti gondolihissin vieressä sijaitsee myös Seven Wells-vesiputous. Olemme kierrelleet vesiputouksia aina reissuillamme, sekä tietenkin Sveitsissä. Odotukset eivät sen vuoksi olleet kovin korkealla tämän kohdalla. Ylös putoukselle oli pieni nousu portaita pitkin, joka varmaan esti turistilaumoja pääsemästä paikalle. Paikka oli kuin pieni paratiisi keskellä metsää. Löysimme joen varrelta oman pienen luonnonaltaan jossa oli mukava vilvoitella. Virtaavalla vedellä oli luonnollinen hieromisvoima, vähän kuin porealtaalla. Seven Wells-putoukselta lähti myös vaelluspolku ylös huipulle, jota pitkin kävelimme jonkun matkaa. Meillä ei kuitenkaan ollut vaellusvaatteita mukana, eikä vettä tai ruokaa, joten jätimme kävelyn melko lyhyeksi. Tässä olisi kuitenkin ollut innokkaalle vaeltajalle hyvin merkitty reitti virtaavaa jokea pitkin.


Noin kolmen kilometrin päässä hotellialueelta sijaitsi myös mukava venesatama ravintoloineen. Kävimme täällä syömässä pari kertaa. Tapas-ravintola täällä oli hyvä, mutta paikalliseen hintatasoon kallis (n. 50 € viineineen kahdelle).



Oriental Village on pieni kylä josta löytyy ravintoloita, kauppoja ja aktiviteetteja aivan gondolihissin juurella. Täällä oli myös tax free kauppa, josta sai ostettua edullista olutta hotellille. Hotellilla oli oma ilmainen kuljetus alueelle. Japanilainen ravintola sekä Layla's Kebab House tuli myös testattua, molempia voin suositella, japanilainen oli erityisen hyvä.

Berjaya Resort sijaitsi hieman kauempana (n. 20 min. skootterilla) Langkawin päärannasta, Pantai Cenangista, mikä sopi meille hyvin. Oli kuitenkin mukavaa että myös lähietäisyydeltä löytyy tekemistä ja eri ravintolavaihtoehtoja, jottei ole täysin riippuvainen hotellin tarjonnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti