sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Loma Langkawilla: Hotelli keskellä metsää




Singaporesta suuntasimme Air Asia:n lennolla Langkawille. Air Asia:lla olemme lentäneet aikaisemminkin Aasian matkoillamme, ja palvelu ja lennot ovat aina toimineet hyvin. Lyhyellä yhden tunnin lennolla sai jopa lämpimän voileivän. 

Olimme valinneet hotelliksi Berjaya Resort:n etelä-Langkawista. Tripadvisor:n arvostelut näyttivät hyviltä ja saimme erikoistarjouksen huoneesta, joten teimme nopean päätöksen ja otimme sen 10 päiväksi. Meillä oli pieni mökki merinäköalalla. Hotellilla olisi myös ollut huomattavasti kalliimpia meren päällä seisovia mökkejä, mutta niihin ei tällä kertaa ollut varaa. Joskus haluan vielä asua sellaisessakin, mutta se jäi nyt toiseen reissuun.

Berjaya on yksi suurimpia hotelleja joissa olen asunut, täällä oli n. 500 erillistä mökkiä. Päärakennuksessa sijaitsi aula ja pari ravintolaa, muut hotellin ravintolat oli ripoteltu pitkin rantaa tai lähellä olevaa Oriental Village:a. Hotelli järjesti ilmaisen kuljetuksen päärakennuksesta mökille pienissä minibusseissa. Palvelu oli yleisesti ottaen toimivaa, mitä nyt joskus jouduimme odottamaan kuljetusta 10 minuuttia. Useimmiten otimme kuitenkin itse jalat alle ja kävelimme päärakennukselle.

Mökki keskellä metsää: chalet with seaview
Apinat kävivät tervehtimässä meitä terassilla. Hotellilla oli tarkat ohjeet ovien kiinni pitämisen kanssa, sillä apinat tulivat helposti sisään mökkeihin tyhjentämään minibaarin :-)

Näkymä oman pienen mökkimme terassilta
Meidän mökki oli pieni puurakennus metsässä. Näköala meidän terassilta oli todella hieno. Siinä tuli istuttua iltaisin ihastelemassa merta ja juomassa olutta. Illalla ymäröivän metsän eläimet heräävät ja metsästä kuului jos jonkinlaista ääntä. Hotellin mökivät on sijoitettu niin, ettei yhtäkään puuta ole kaadettu rakennusvaiheessa. Langkawilla on subtrooppista metsää, jonka puut ovat harvemmassa kuin sademetsässä, ja siksi tällainen rakkennustyyli on ollut mahdollinen. Hotelli oli tien päässä, jonka jälkeen ei ollut mitään muuta kuin luonnonpuistoa. Hotellin alue olikin paras eläinten bongailuun, näimme täällä kolme erilaista apinalajia (joista yksi oli liitävä apina), varaaneja, erilaisia lintuja, meduusoita ym.

Hotellin uimaranta aamutuimaan
Allasalue koostui pääaltaasta allasbaareineen, lastenaltaasta ja porealtaasta.

Hotellin rannalla loikoilemassa

Hotellilla oli oma uimaranta, joka kuului ehdottomasti hienoimpiin uimarantoihin joita saarelta löysimme. Kaikille löytyi aina oma aurinkotuoli, ja ranta oli muutenkin erittäin hiljainen. Hotellilla oli vuokrattavana jet ski:tä, sup-lautaa, kanootteja ym, mutta emme korkean hinnan vuoksi päätyneet vuokraamaan mitään näistä, vaan nautimme pelkästään uimisesta ja aurinkotuoleissa nukkumisesta. Mikään ei ole parempaa kuin pienet päiväunet aurinkovarjon alla meren kohinan kuuluessa taustalla.

Hotellin spa laittoi jalat sandaalikuntoon
Hotellilla oli myös hieno spa, jossa kävin pedikyyrissä. Spa oli Suomen hintoihin nähden edullinen, mutta Malesian hinnoissa kallis. Olin myös suunnitellut käyväni hieronnassa, mutta siihen ei 10 päivän aikana löytynytkään aikaa.


Olemme asuneet hienoissa mökeissä Thaimaan puolella, joissa on ollut oma ulkosuihku, oleskelualue ja iso terassi. Tällaisia emme Langkawilta löytäneet hotellia varatessamme, joten otimme Berjayan. Huone oli yksinkertainen, mutta siisti. Hotelli ei missään nimessä ollut mikään viiden tähden hotelli, ja palvelu ravintoloissa oli keskinkertaista. Paljon matkustaneena sitä on ehkä kriittisempi tiettyjä asioita kohtaan kuin mitä muuten olisi. Parasta hotellissa oli kuitenkin oma mökki, hieno ranta sekä luonnonläheisyys. Hotellin läheisyydestä löytyi myös kauppa, muita ravintoloita sekä mopovuiokraamo. Olimme kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväisiä tähän hotellivalintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti