perjantai 2. syyskuuta 2016

Oma uimaranta



Sveitsissä tosiaan hellettä piisaa, ja kesästä täytyy yrittää ottaa kaikki irti, vaikka joutuukin istumaan toimistossa päivisin. Joenvarsi on täynnä auringonpalvojia, ja itse joki täynnä uimareita ja veneilijöitä. Keskustan lähistön alueet ovat niin täynnä että melkein ahdistaa ajatellakaan niille alueille menemistä.

Otimme yhtenä iltana pyörät alle ja lähdimme seikkailemaan joen vartta pitkin kauemmas keskustasta. Löysimme oman pienen hiekkarannan, josta pääsi helposti vilvottelemaan veteen. Virtaus oli niin kovaa, ettei uimaan pystynyt kunnolla, mutta ei sen niin väliä. Viileässä vedessä istuminen raikasti kivasti.

Joessa uintia on tullut harrastettua pari kertaa tänä kesänä. Edellisin kerta oli eilen Katharinan kanssa, jolloin menimme jokea pitkin useita kilometrejä. Virtaukset ja joen pyörteet olivat paikoitellen aika kovat, ja saimme tehdä tosissamme töitä ettemme joutuisi pyörteisiin. Lisäksi törmäsin joessa virtaavaan puuhun, ja nyt kaula näyttääkin siltä kuin minua pahoinpideltäisiin kotona. Tämä oli jälleen näitä kokemuksia joista minulla oli paha aavistus, mutta lähdin kuitenkin mukaan. Nyt jälkeenpäin olen lähinnä kiitollinen siitä että kaikki päättyi hyvin. Ensi kerralla menen uimaan siitä josta kaikki muutkin menevät ja jossa joen virtaus on turvallisella asteella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti