sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Therme Vals 7132 spakokemus

Kuvahaun tulos haulle vals7132

Kuvahaun tulos haulle vals7132

Kuvahaun tulos haulle vals7132

Kuvahaun tulos haulle vals therme

Kuvahaun tulos haulle vals therme
Kuvien lähde: Therme Vals 7132 kotisivut

Graubündeniin menimme tosiaan rentoutumaan Therme Vals 7132 nimiseen spa:han. Spa on rakennettu luonnossa esiintyvien kuumien lähteiden päälle 90-luvulla. Arkkitehtina toimi sveitsiläinen Peter Zumthor, joka tunnetaan luonnonmateriaaleja suosivana suunnittelijana. Therme Vals onkin rakennettu kokonaan Valsista louhitusta kvartsikivilohkareista. Kokonaisuus on todella vaikuttava.

Therme Vals on hyvin askeettinen, niin kuin kuvista näkyy. Erilaisia uima-altaita on n. 10 kpl, ja ne on rakennettu sokkeloittain niin että niitä täytyy hieman etsimällä etsiä että ne löytää. Erikoisuuksiin kuuluu mm. kuuma allas, jossa vesi on niin kuumaa että tekee tiukkaa kastautua siihen. Tämän vieressä sijaitsee kylmä allas, jossa vesi on n. 10 asteista. Täältä löytyy myös kaivon tyyppinen allas, jossa korkea katto ja sieltä seinille heijastuva valo luovat samanlaisen tunnelman kuin olisit kaivossa. Ulkona on isompi uima-allas, jossa päiväsaikaan voi myös ottaa aurinkoa ja ihastella maisemia. Höyrysaunahuoneita on yhteensä 4 kpl, ja lisäksi on pari kunnollista saunaa, johon emme kuitenkaan tällä kertaa menneet sillä päätimme nauttia kuumista altaista mielummin.

Mukava puoli tässä spa:ssa oli ehdottomasti se, että alueella liikuttiin uima-asut päällä, eikä sitä Sveitsille kuuluisaa nudistimeininkiä ollut ollenkaan. Lisäksi spa oli todella avara ja rauhallinen, vaikka olimmekin täällä elokuisena viikonloppuna, joka varmasti on se kaikkein ruuhkaisin aika. En ollut oikeasti uskonut että kuumissa lähteissä loikoilu rentouttaisi, mutta olo parin tunnin spa-vierailun jälkeen oli aivan käsittämättömän ihana. Kaikki lihakset olivat rentoutuneet ja iho tuntui pehmeältä.

Itse hotelli ei ollut mitenkään kummoinen, joten jos menisin tänne uudestaan, valitsisin varmaan Valsista jonkun toisen hotellin ja menisin Therme Vals:iin vain päivävierailulle. Muista hotelleista saa kuulemma myös alennettuja hintoja spa:n. Jos yöpyy Therme Vals hotellilla, spa kuuluu hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti