perjantai 2. syyskuuta 2016

Graubündenissä rentoutumassa











Viime viikonloppuna kävimme Graubündenin kantonissa rauhoittumassa viikonlopun yli. Olin varannut yhden yön spa-loman Valsin kylästä jo kevään aikana, kun tuntui siltä että syksyä varten olisi kiva jos olisi jokin pieni piristys tiedossa. No, eihän täällä nyt vielä varsinaista syksyä ole ehtinyt tulemaan, mutta oli kuitenkin mukava lähteä pienelle minilomalle.

Ajoimme Graubündeniin Alppien yli. Matka kesti n. 4 tuntia pieniä vuoristoteitä pitkin. Maisemat ovat onneksi hienot, joten matka sujui rattoisasti. Valsin kylä sijaitsee kaukana kaikista suurista kaupungeista, ja loman ideana olikin nimenomaan rauhoittuminen luonnon keskellä. Kaipaan luontoa ja omaa rauhaa Sveitsissä aika useinkin, Suomessa tätä asiaa ajaa kesämökit ja talvisin kävelyt jäällä tai saunaillat kotona.

Vals lunasti kyllä lupauksensa, aika oli todella pysähtynyt täällä. Olimme suunnitelleet tekevämme vaelluksia vuorilla, mutta ilma oli vielä niin kuuma ettei pidempiä vaelluksia jaksanutkaan tehdä. Kävimme kyllä hieman katsomassa paikkoja, ja löysimme hienon kanjonin jossa oli mukava vilvoitella jääkylmässä jäätikkövedessä. Spa oli hienoin missä olen ikinä ollut, siitä sitten lisää seuraavassa jutussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti