lauantai 17. syyskuuta 2016

Pikamatka Saksaan



Viime viikolla pääsin jälleen harrastamaan pikareissuja lentäen. Tällä kertaa vuorossa oli Hannoverin kaupunki Saksassa. Valitsin tällä kertaa lennon suoraan Bernistä Müncheniin, josta otin jatkolennon Hannoveriin. Täytyy jälleen todeta että Bernin lentokenttä on erittäin kätevä, istuin koneessa pilvien yläpuolella vain tunti herätyksen jälkeen. Söin sitten rauhassa aamupalan Münchenin kentällä jatkoa odotellessani ja sain täten nukkua ainakin 2 tuntia pidempään kuin Zürichistä matkatessa. Kotiin tulin illalla puolenyön jälkeen, joten tästäkin päivästä tuli sellaiset 17 tuntia töissä.

Bernin kentällä kiinnitin jälleen huomiota suureen epäkohtaan sveitsiläisessä työkulttuurissa. Olin AINOA naismatkustaja joka oli työmatkalla, kaikki muut olivat miehiä. Koneessa oli n. 30-40 ihmistä, joten puhutaan aika pienestä otosta. Kun tulin takaisin Zürichiin, koneessa oli minun lisäkseni ehkä 1-2 työkseen matkustavaa naista, sekä n. 50 miestä.

Osittain nämä erot johtuvat naisten omasta halusta jäädä kotiin lasten kanssa ja luopua omasta urastaan. En kuitenkaan voi olla ihmettelemättä tätä asiaa. Puhumme kuitenkin Länsi-Euroopasta vuonna 2016. 

1 kommentti:

  1. Oho aika silmään pistävää. Huomaan kyllä aina kuuluvani vähemmistöön työreissuillani. Johtuu myös ammatin ja alan valinnasta.

    VastaaPoista