sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Terassikelejä ja pyöräilyjä








Terassikelit ovat jatkuneet Bernissä ihan viime viikolle asti. Silti tuntuu siltä ettei Bernin kesästä ole vielä päässyt nauttimaan kunnolla, ehkä johtuen pitkästä Suomi-vierailusta keskikesällä. Olemmekin nyt yrittäneet ulkoilla mahdollisimman paljon ja tehdä niitä kesäisiä juttuja. Niin kuin esimerkiksi jäätelökiskalla käynti. Se on entistä helpompaa kun naapurustoon avasi Gelateria di Berna, Bernin oma jäätelötehdas. Heillä on myös kolme muuta myyntipistettä Bernissä. Jäätelö on aivan älyttömän hyvää ja kiska on avoinna myöhään illalla. Ruuhkaa on lähes aina, niin kuin kuvista näkyy. Hinta on sveitsiläisittäin kallista, 0.75 l paketti maksaa 15 EUR.

Viime kesänä teimme hyvin epäonnisen pyöräreissun Gantrishin esi-alppialueelle. Jouduimme väärälle reitille ja ukkosmyrsky pääsi yllättämään meidät. Olimme sään armoilla keskellä metsää tuntien ajan, ja olin jälleen varma ettei tästä selvitä. Niin kuitenkin selvisimme, mutta Gantrishin puistoon emme ole sen jälkeen yrittäneet mennä. Se on kuitenkin jäänyt vähän kaivelemaan, sillä suuri luonnonpuisto sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä meiltä, ja olisi siksi oiva ulkoilualue. Rohkaisimme siis mielemme ja lähdimme kokeilemaan josko meillä tänä kesänä olisi parempi onni matkassa.

Reissu alkoi hyvin, mitään ukkosmyrskyjä ei ollut luvassa ja saimme pyörät auton kyytiin kohtuu ajoissa. Lähdimme ajamaan kohti määränpäätä, mutta huomsimme jo varhaisessa vaiheessa että alueella on tänä viikonloppuna pyöräilykisat. Moni tie oli siis suljettu, ja puolen tunnin matka muuttui 1.5 tunnin matkaksi useiden u-käännösten ja kiertoreittien saattelemana. Kun vihdoin pääsimme määränpäähän kuulimme ukkosen jyrähtelevän ja sadepilvien lähestyvän. Ei voi olla totta! Päätimme kuitenkin jäädä terassille nauttimaan kahvit ennen kuin suuntaisimme takaisin kotiin. Siinä terassilla istuessamme sadepilvet kuitenkin hävisivät ja päätimme rohkeana lähteä kokeilemaan pyöräilyä. Ihan kivastihan se muuten meni, mutta myös tällä kertaa eksyimme reitiltä pariin otteeseen. Edellisestä kerrasta viisastuneena pistimme tarkasti mieleen miten löytäisimme takaisin autolle, joten ongelmaksi tämä ei tällä kertaa muodostunut. Summa summarum: Gantrish ei vain ole meitä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti