lauantai 2. huhtikuuta 2016

Bernin hammam




Kaikki kuvat Bernin Hammam & Spa nettisivuilta

Perjantaina kävimme ystäväni kanssa kokeilemassa Bernin Hammam & Spa:ta vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevassa oktagonissa. Oktagoni oli alunperin Bernin ensimmäinen kaasukattila, mutta on sittemmin muunnettu kokonaan uuteen muottiin ja toimii tänäpäivänä hammamina.

Suuntasimme hammamiin arkipäivän aamun erikoishintaan, 99 CHF. Tähän hintaan sisältyy pääsy hammamiin, pieni välipala, teetä, sekä öljyhieronta. Saavuimme hammamiin puoli kahdeltatoista, eli lounasaikaan, mikä oli juuri sopiva aika tulla tänne. Hammamissa oli meidän lisäksi vain kourallinen muita ihmisiä, ja saimme käydä rauhassa läpi koko sparituaalin.

Sveitsiläiseen tyyliin koko sparituaali oli tarkoin suunniteltu ja ajoitettu. Kokonaisuudessaan homma kesti 3 tuntia, jonka aikana kierrettiin höyryhuoneet, altaat, kuorinnat ja kuumat kivet. Erikoista oli ennalta laadittu ohjelma numeroituine huoneineen ja ohjeineen mitä jokaisessa huoneessa tuli tehdä. Täällä ei myöskään onneksi oleilla alasti, vaan kääriydytään ohueen liinaan, jossa oleillaan myös altaissa.

Pienessä bistrossa oli tarjolla vihreätä teetä, taatelikakkua, jogurttia, pähkinöitä ja hedelmiä sekä kuohuviiniä. Rannekkeella sai kätevästi ostettua mitä halusi, jos siis oli suurempi nälkä kuin mitä hintaan kuului.

Tunnelma spa:ssa oli lämmin ja rauhallinen. Meille tultiin jopa huomauttamaan liian äänekkäästä puhumisesta.

Ihana tapa vietttää pari tuntia keskellä päivää pitkän lounastauon merkeissä. Hintakaan ei mielestäni ole ihan pöyristyttävä, ainakaan sveitsiläisten standardien mukaan. Voin ehdottomasti suositella tätä paikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti