maanantai 11. huhtikuuta 2016

Tyypillinen viikonloppu Bernissä






    


  Kuva Entre Nous-Tapas et Vins






Tämä viikonloppu meni hyvin tyypillisissä berniläisissä merkeissä, ja ajattelin että tämä juttu sopiikin hyvin jatkoksi edellisille "Elämä Sveitsissä ja Bernissä" postauksille. Olemme jonkun verran matkoilla viikonloppuisin, mutta tämä viikonloppu meni kokonaisuudessaan täällä.

Perjantaina meille tuli kielikoululaiset ystävämme grillikauden avajaisjuhliin. Tarjosimme liha- ja kasvisvartaita, salaattia ja leipää sekä prinsessakakkua jälkkäriksi. Mukava ilta kaiken kaikkiaan, vaikka keli ei suosinut meitä tällä kertaa. Ulkona oli kylmä ja välillä ripotteli vettä.

Pidän tällä hetkellä alkoholitonta kuukautta, joten juhlista huolimatta minulla oli energiaa lähteä jumpaan heti lauantai-aamusta. "Bootycamp" on nimensä mukaisesti naisille sunnattu treeni, jossa keskitytään keskivartaloon. Todella hyvä (ja myös raskas) treeni, joka tehtiin puoliksi sisätiloissa ja välillä myös ulkona. Pidän siitä että treeniä siirretään enemmän ulos kevään tulon myötä, ettei tarvitse koko ajan sisätiloissa hikoilla.

Kotimatkalla käväisin alakerran Vertigo-vaatekaupassa, ja ostin sieltä uudet olohousut ja kesähousut. Vertigo on ainoa kauppa Bernissä josta löydän säännöllisesti jotain kivaa. Omistaja käy kerran kuussa Italiassa ostoksilla ja myy vaatteet arvatenkin kovempaan hintaan Bernissä. Vaatteet ovat kuitenkin todella kohtuuhintaiset verrattuna keskustan kauppoihin ja tyyli on minun makuuni. Omistajan kanssa on mukava rupatella korttelikuulumisia ja saan aina ottaa vaatteet mukaan kotiin kokeiltavaksi ennen maksua.

Lauantaihin kuuluu myös pyykinpesu olennaisena osana, sillä pyykkejä ei saa sunnuntaina pestä ja arki-iltaisin en yleensä ehdi. Pesutupa tulee varata pari päivää etukäteen jos haluaa vuoron lauantaina, varsinkin kun naapuriin on muuttanut joku joka tykkää varata koko lauantain itselleen.

Kävimme myös lauantaina perinteen mukaisesti Bernin markkinoilla, joista Isto käy ostamassa vinyylejä. Markkinoilla on mukava kierrellä ja ostamme usein sieltä myös lounaan jostain kojusta. Erityisesti mieleen on Micha's Bio-Biss, josta saa hyvää kebabia tai falafelia. Usein käymme myös torin laidalla sijaitsevassa Läderachin myymälässä ostamassa illaksi suklaata. Bernin keskustassa riittää lauantaina väkeä kun kaikki ovat lähteneet ostoksille, ja muutaman tunnin kaupoissa pyörimisen jälkeen suuntaammekin ratikalla kotiin.

Kotiin tultuamme tein mysliä pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä. Sitä käytän esim. hedelmien seassa tai mantelimaitoon sekoitettuna. Joskus se menee ihan sellaisenaankin telkkarin edessä naposteltavana. Myslin sekaan voi periaatteessa heittää mitä tahansa pähkinöitä ja siemeniä mitä kaapista sattuu löytymään.

Illalla kävimme kokeilemassa meille uutta tapasravintolaa Entre Nous:a Bernin Länggassen kaupunginosassa. Länggassen alue on yliopistoaluetta ja siellä asuu paljon opiskelijoita ja nuoria ihmisiä. Sen vuoksi myös ravintola- ja baaritarjontaa on paljon ja hinnat ovat usein huokeita (ainakin sveitsiläisissä mittasuhteissa). Tapakset olivat hyviä ja tunnelma lämmin ja välitön. Tämä oli löytö johon palaamme varmasti uudestaan.

Sununtaina suuntasimme vuorille, Adelbodenin kevätrinteille Rogierin kanssa. Aurinko paistoi ja uutta lunta oli satanut edellisenä yönä. Tämä myös tarkoitti sitä että moni muukin oli lähtenyt laskemaan. Olimme alunperin ajatelleet mennä Engstligenalpille, josta löytyy turvalliset offaririnteet. Tämä paikka oli kuitenkin niin täyteen ammuttu että tyydyimme Adelbodenin alueeseen, jossa olemme käyneet pari kertaa aikaisemminkin. Adelbodenissa oli vielä suurin osa rinteistä auki ja lunta riitti hyvin. Puuteri oli ehkä ollut puuteria heti aamusta, mutta muuttui auringon paahteessa hyvin nopeasti raskaaksi kevätlumeksi. Hieno päivä kuitenkin ja saipa naamakin taas vähän aurinkoa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti