sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevättä Bernissä



 Bernissä on tällä viikolla kevät päässyt kunnolla alkuun, ja puissa on jo pienet hiirenkorvat. Erilaiset kevätkukat kukkivat ja magnoliapuut ovat nupullaan. Magnolioita on Bernissä paljon, ja niiden vaaleanpunaiset suuret kukat jaksavat joka kevät ihastuttaa. Muutkin isot kukkivat puut ovat täällä yleisiä, ja niitä on paljon erilaisia.

Lämpötilat ovat päivisin 20 asteen molemmin puolin, ja ulkona pärjää jo kevättakissa. Tosin minulla on ollut käytössä vielä villakangastakki koska minulle on pienenä opetettu että keväällä sairastuu helposti kun kulkee liian ohuissa vaatteissa :)

Bern on aika tylsä kaupunki talvella, niin kuin useimmat kaupungit ovat. Kesällä kaupunki herää kuitenkin henkiin ja kadut täyttyvät terasseilla ja ihmisillä. Joen varressa olevat uima-altaat avaavat ja ihmisiä on siellä täällä nurmikoilla piknikillä. Berniläiset ovat ulkoilmaihmisiä, ja ulkona harrastetaan paljon. Kaupungin ympärille on ripoteltu tennsikenttiä, pingispöytiä, katushakkia ym. Saimme grillisesonginkin avattua tänä viikonloppuna omalla parvekkeella.

Tosin ensi viikon säätiedote lupailee kylmempiä kelejä, joten en ehkä ihan vielä uskalla pakata talvivaatteita kellariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti