perjantai 12. joulukuuta 2014

Tervetuloa Suomeen


Helsingin lentokentällä oli kovin tutun näköinen vastaanotto (ja myös hyvin suomalaisen näköinen) kun koko matkalaukkuaula oli täytetty Alepa-mainoksilla. Zürichin lentokenttä on täynnä kello- ja pankkimainoksia, joten maassa maan tavalla.

Muita mielenkiintoisia huomioita Suomesta:

- Lentokoneessa toimitaan mieluiten roboottimaisesti. Ihmiset varovat tekemästä mitään erityisiä liikkeitä tai sanomasta mitään tarpeetonta. Ehkä tämä johtuu siitä ettei haluta tehdä mitään virheitä.

- Suomessa on pimeää, mutta ei niin pimeää kuin olin kuvitellut. Sveitsissä on myös pimeä tähän vuodenaikaan.

- Suomessa tuulee aivan älyttömän paljon. Bernissä ei ole tainnut tuulla kertaakaan kunnolla siellä oloni aikana. Lisäksi etelä-Suomeen osui juuri nyt jokin hirmumyrsky.

- Ihmiset eivät osoita mitään auttamishalua tuntemattomia kohtaan. Tämä on raju yleistys, eikä tietenkään pidä aina paikkansa. Mutta Bernissä on oletuksena että kaikkia autetaan ihan päivittäisissä asioissa, naapurini on esim. tarjoutunut kuivattamaan minun pyykkejä jos ne eivät mahdu kuivaushuoneeseen.

- Tuntuu uskomattoman hienolta että lähistöltä löytyy ihmisiä joita oikeasti tunnen hyvin. Ja ihania ihmisiä ovatkin!

- Julkinen liikenne on aivan eri luokkaa kuin Sveitsissä. Yritin ottaa Espoon sisäisen bussin tapaamiseeni, mutta matka-aika oli sen verrran hurja että päädyin taksiin.

- Lounas on hyvää! Olen syönyt terveellistä ja hyvää ruokaa seisovasta pöydästä sveitsiläisittäin pilkkahintaan.

Tämä Suomi-vierailu on ollut ikävän työtäytteinen, kun olen joutunut kokoustamaan joka ilta seitsemään asti. Onneksi nyt on viikonloppu ja aion nauttia perjanta-illasta saunoen! Hyvää viikonloppua kaikki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti