tiistai 30. joulukuuta 2014

Fiiliksiä - 9 kk


Talvi on tullut myös Berniin ja se tuo sellaista kotoisaa oloa tännekin. Liikenne on enemmän tai vähemmän sekaisin kun lomailijat ympäri Keski-Eurooppaa suhaavat huonoilla renkaillaan jopa puolen metrin lumimassassa. Berniläiset tuntuvat suhtautuvan lumen tuloon melko rauhallisesti, kai se on täällä kuitenkin sen verran normaali ilmiö.

Kuukausi on jälleen vierähtänyt nopeasti ohi ja jouluakin ehdittiin viettää. Huomenna on uudenvuoden aatto. Tätä vuotta miettiessäni tuntuu uskomattomalta miten paljon on ehtinyt tapahtua: uusi työ, uusi koti ulkomailla, uudet ystävät, kaikki matkat, uusi kieli..lista kaikesta uudesta on pitkä. Bernin koti tuntuu jo todella kotoisalta, enkä enää samalla tavalla haikaile Suomeen kuin ehkä aikaisemmin. Toki ystäviä ja perhettä on aina ikävä, mutta meidän koti on nyt täällä.

Ensi vuodesta toivoisin rauhallisempaa, uskon että tarvitsen nyt vielä aikaa totutella tähän uuteen elämään. Toivoisin että saisimme asua vielä täällä ja nauttia kaikesta mitä Sveitsillä ja Euroopalla on meille tarjota. Toivon tietenkin että pysymme terveenä ja että meillä molemmilla olisi työpaikat jossa viihdymme. Perheelle ja ystäville toivon sitä samaa: onnellisuutta ja terveyttä. Ja että kaikki haluaisivat tulla tänne Berniin moikkaamaan meitä ;)

Plussat ja Miinukset

+ Vuodenajat - Bern on hieno myös lumen peitossa
+ Laskettelu - aurinkolomat on tältä vuodelta peruttu, me keskitymme olennaiseen eli lasketteluun
+ Vierailijat Suomesta - ehdottomasti kohokohtia täällä!

- Täällä ei voi maksaa kaikkialla kortilla niin kuin Suomessa. Käteistä joutuu pitämään mukanaan toisinaan suuriakin summia. Se tuntuu vanhanaikaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti