sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivä Sveitsissä

Viikko hurahti hetkessä ohi, ja nyt olen jälleen palanut kotiin Berniin. Lentomatka meni kohtuullisen hyvin, taisin saada pari tuntia jopa nukuttua yön yli lennolla. Loput ajasta menikin sitten lepäillen, joka on kaunis ilmaisu tilasta jossa on liian väsynyt tekemään mitään mutta ei kuitenkaan saa nukuttua. Siis varsin normaali olotila yön yli kestävillä lennoilla.

Pari tuntia tehokasta päiväunta ja sitten olikin aika suunnata Bernin suomalaisten naisten pikkujouluihin. Tämä oli uusi ryhmä minulle, en tuntenut ennestään ketään. Lähdin kuitenkin innosta pinkeänä tapaamaan suomalaisia naisia Bernissä, ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen. Tässä ryhmässä on n. 60 jäsentä, joista n. 20 oli mukana pikkujouluissa. Täytyy sanoa että oli erittäin hauskaa nähdä niin paljon suomalaisia ihan tuossa lähiravintolassa. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa syömään, ja aion ehdottomasti lähteä mukaan seuraavallakin kerralla!

Illan aikana kuuntelimme suomalaista musiikkia ja mietimme kuinka nopeasti sitä tippuukaan kärryiltä suomalaisesta popmaailmasta. En ole esimerkiksi ikinä kuullutkaan Kaija Koo:n Korkkarit Kattoon biisiä. Moni ei tunnistanut Cheekiä tai Jukka Poikaa, nämä olivat kuitenkin minulle vielä tutttua kauraa. En ole Sveitsissä ollessani kuunnellut yhtään suomimusiikkia, joten ei ole ihme jos ei uusimmat hitit ole ihan tuttuja.

Itsenäisyyspäivän juhlinta jäi siis tältä osin aika vähälle. Olen yleensä seurannut juhlia tv:stä, niin kuin niin moni muukin suomalainen. Tänä vuonna joku kävi välillä Ilta-Sanomien nettisivuilla ja päivitteli muille Suomesta tulevia turhia uutisia Linnan juhlista. En siis kokenut jääväni mistään paitsi. Tulipahan päivää kuitenkin vietettyä ison suomalaisen porukan kanssa.

Nyt unta palloon, aikaerosta toipuminen on aina oma projektinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti