tiistai 12. elokuuta 2014

Ventspilsistä Suomeen

















Pieni Ventspilsin rannikkokaupunki Latvian länsipuolella oli positiivinen yllätys. Tiesin kyllä että täällä on hienoja hiekkarantoja koska Suomesta lähtevät lentokoneet usein lentävät näiden hiekkarantojen yli. Mutta ne olivat silti vielä hienompia paikan päällä. Rannat olivat siistissä kunnossa ja hiekka oli todella hienoa. Aallot löivät rantaan ja ilmassa oli Välimeren tuntua, vaikka oltiinkin niin lähellä Suomea.

Ventspilsistä löytyi myös pari vesipuistoa, iso kaupunkipuisto jossa oli paljon kiipeilytelineitä ja pieni junarata, sekä pari hotellia ja ravintolaa. Ainakin nyt elokuussa siellä oli rauhallista ja leppoista. Olisin hyvin voinut viettää täällä pari päivää uiden ja lenkkeillen.

Yövyimme kotimajoitus-tyyppisessä hotellissa, jossa yksi yö maksoi vain 50 EUR, sisältäen aamiaisen. Huone oli iso, ja siinä oli jopa kolmaskin sänky. Hotellilla oli kiva terassi, josta sai 4 EUR:n hintaan kaksi olutta.

Seuraavana aamuna hyppäsimme taas autoon ja ajoimme Tallinnaan. Matka kesti periaatteessa koko päivän ja otimme illalla Eckerö Line:n Helsinkiin.

Eckeröllä oli käytössä rekisterikilven kautta tunnistautuminen, joten mitään erillisiä varausnumeroita tai passeja ei tarvinnut näyttää. Kyllä tällä Helsinki-Tallinna välillä osataan tehdä laivamatkustamisesta äärimmäisen helppoa verrattuna Saksaan. Ja laivatkin ovat niin isoja ettei parissa tunnissa edes ehdi tutustumaan kaikkeen viihteeseen. Toisaalta olen myös tyytyväinen että vietimme koko päivän tekemättä mitään Saksan lautalla. Joskus vain merelle tuijottaminen on ainoa mitä ihminen tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti